Valmista vaivattomasti kotona tehtyä fudgea ilahduttamaan kermatoffeen ystävääsi lahjana. Tutustu tähän erinomaiseen fudge-reseptiin ja yllätä tuttusi maistuvalla toffeella! Ryhdy leipomishommiin heti!
300 g sokeria
1,5 dl kermaa
25 g suolaamatonta voita
½ tl merisuolaa
Fudge on ihanan pehmeä kermatoffee, joka sopii mainiosti lahjaksi ystävälle. Paketoi omatekemäsi fudget viehättävään rasiaan ja ilahduta läheistäsi!
1. Sulata kattilassa osa sokerista, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitten loput sokerista, kerma, voi ja suola sekoittaen sekaan.
2. Keitä seosta hiljalleen ja vispaa välillä, kunnes lämpötila on 118 astetta. Käytä lämpömittaria, jotta fudge ei jää liian pehmeäksi tai kovaksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, anna kiehua ainakin 5 minuuttia, kunnes sekoitus on hieman tummempaa.
3. Voit kokeilla fudgen rakennetta tiputtamalla sitä vesilasiin: jos se ei kiinteydy, seos ei ole vielä valmis.
4. Kun seos on sopivaa, nosta kattila pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee. Kaada leivinpaperilla vuorattuun noin 10 cm x 10 cm vuokaan tai silikonimuotteihin. Tasoita pinta lastalla ja ripottele päälle hieman karkeaa merisuolaa.
5. Anna fudgen jäähtyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia tai mieluiten yön yli, jotta se jähmettyy kunnolla. Leikkaa lopuksi fudgesta tasaisia kuutioita ja tarjoile.
Valmistusaika: 20 min + 2-3
h jähmettymiseen