Grillihedelmät

6
25 min

Opi loihtimaan maukas grillattu hedelmäjälkiruoka, joka ihastuttaa kesäjuhliesi osallistujat. Lisää hedelmiin cava ja basilika tuomaan raikkautta. Kokeile heti!

Maukkaat paistetut hedelmät - Ihanteellinen kesän jälkiruoka

Ainekset

500g luumuja, persikoita, päärynöitä, omenaa, ananasta, aprikoosia...

2 dl Cava-kuohuviiniä

1 limen kuori ja mehu

nippu tuoretta basilikaa

2 rkl suolatonta margariinia

3 rkl ruokokidesokeria

Valmistus

Tällä jälkiruoalla valloitat kesäjuhlien vieraat! Grilli antaa hedelmille täyteläisen maun, ja niiden yhdistäminen kuohuviiniin tuo annokseen virkistävää ilmavuutta.

1. Lämmitä grilli etukäteen ja hyödynnä grillin jälkilämpöä hedelmien kypsentämisessä. Hiiligrilliä käytettäessä anna liekkien hiipua tasaiseksi hiillokseksi ja kypsennä hedelmät miedolla lämmöllä lopuksi.

2. Valmistele hedelmät huolellisesti: kuori, paloittele ja poista siemenet. Kun hedelmät ovat valmiit, siirrä ne syvään kulhoon.

3. Lisää kuohuviini hedelmien päälle, sekoita raastettu limen kuori, limemehu ja tuoretta silputtua basilikaa joukkoon ja anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Älä marinoi yli puolta tuntia, jotta kuohuviinin hapot eivät vaikuta hedelmien tekstuuriin liiaksi.

4. Nosta hedelmät marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Sivele hedelmien leikkauspinnat huoneenlämpöisellä margariinilla ja ripottele päälle ruokosokeria. Halutessasi voit lisätä marinadiin hieman sokeria ja muussata siitä kastikkeen hedelmien kanssa tarjoiltavaksi.

5. Tarkista grillin lämpötila – jos voit pitää kättäsi noin 10 cm päässä hiilloksesta vain 10 sekuntia, lämpötila on sopiva. Grillaa hedelmiä leikkuupinta alaspäin suoraan grilliritilällä noin 5-8 minuuttia koosta riippuen. Tarkista kypsyys kevyesti painamalla. Kun hedelmät ovat lämpimiä ja hieman antavat periksi, ne ovat valmiit. Älä kypsennä liikaa, jotta hedelmien maku ja kuohuviinin hapokkuus pysyvät ennallaan.

6. Tarjoile grillatut hedelmät basilikalla maustetun hedelmäkastikkeen ja vaikkapa raikkaan sorbetin kera.

Valmistusaika
: 25 min