Tee ihastuttava lakritsikastike käyttäen tätä reseptiä. Yhdistä Shakoy-donitseihin ja noudata selkeitä vaiheita saadaksesi aikaan herkullisia makuelämyksiä. Alkuun leipomisessa heti!
DONITSITAIKINA
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 nokare tuorehiivaa
1 1/2 dl vettä
öljyä paistamiseen
sokeria tomuttamiseen
LAKRITSIKASTIKE
1/2 pussia pehmeitä lakuja
1 dl kuumaa vettä
1 rkl glukoosisiirappia
Tänään herkutellaan Shakoy-donitseilla!
1. Siivilöi vehnäjauhot ja suola suureen kulhoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita sen jälkeen hyvin. Lisää tämä seos jauhoihin ja nypi taikina tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu liian kostealta, lisää hieman vehnäjauhoja ja jatka vaivaamista, kunnes koostumus on sopiva.
2. Voitele puhdas kulho kevyesti öljyllä ja aseta taikina sinne. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia, kunnes se kuplii. Vaivaa taikinaa uudelleen, jotta saat ilmataskut pois, ja anna kohota uudelleen 10 minuuttia.
3. Valmista lakritsikastike: laita kattilaan lakritsit, lisää kuuma vesi ja glukoosisiirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja sekoita, kunnes lakritsi sulaa tasaiseksi. Kastikkeen pitää olla paksu sekä sileä. Poista kattila lämmöltä ja anna jäähtyä, kunnes kastike on valmista.
4. Tee donitsit: vaivaa taikina uudelleen ja jaa se noin 8 yhtä suureen osaan. Muotoile palat pitkulaisiksi tangoiksi, taita keskeltä kahtia ja kierrä spiraaleiksi. Laita taikinapalat jääkaappiin 10 minuutiksi laskemaan lämpötilaa. Kuumenna öljy kattilassa 170 asteeseen.
5. Uppopaista kierredonitseja pienissä erissä muutaman minuutin ajan per puoli. Donitsien pinnan tulee olla kullanruskea ja taikinan kypsä. Jos donitsit ruskistuvat liian nopeasti, säädä lieden lämpötilaa.
Jäähdytä Shakoy-donitsit talouspaperin päällä ja kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa. Tarjoile lämpiminä lakritsikastikkeen kera!
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: lämpömittari