Etsi herkullisin hedelmäkakkuohje erityisiin tilaisuuksiin. Tee mehevä kakku, jossa yhdistyvät hedelmien ja pähkinöiden maut. Testaa reseptiä jo nyt!
5 dl kuivahedelmiä
pähkinöitä
0,5 dl konjakkia, rommia tai punssia
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Valmistele kaksi leipävuokaa voitelemalla ne ja ripottele korppujauhoja vuokien pohjalle sekä reunoille.
2. Pilko hedelmät ja pähkinät pieniksi paloiksi. Kaada alkoholi niiden päälle ja anna maustua vähintään puoli tuntia tai mahdollisesti yön yli.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen hyvin. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne taikinaan. Lisää hedelmä-pähkinäseos ja kaada valmis taikina vuokiin.
4. Paista esilämmitetyssä uunissa 175 asteessa noin tunnin verran.