Kokeile maistuvaa valkosuklaamoussea, jossa on mukana herneitä ja minttua. Tämä erikoinen jälkiruoka tarjoaa makuhermoille uuden elämyksen. Helppo valmistaa!
2 dl pakasteherneitä
2 dl maitoa
4 tl sokeria
1 tl minttuesanssia
2 kananmunaa eroteltuna
200 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
tuoretta minttua koristeluun
Herneitä jälkiruoassa? Totta! Tätä on pakko testata…
1. Kuumenna maito kattilassa, lisää herneet ja sokeri. Keitä seosta, kunnes maito alkaa poreilla. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää joukkoon keltuaiset ja minttuaromi. Sekoita kunnes massa on tasainen. Siivilöi seos keskikokoiseen kulhoon ja jätä odottamaan.
2. Sulata valkosuklaa ja kerma kattilassa. Sekoita kunnes seos on sileä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyttä valkosuklaakermaa, kunnes se on pehmeää vaahtoa, ja yhdistä se herneseokseen huolellisesti sekoittaen.
3. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella, kunnes ne ovat kiinteää vaahtoa. Lisää valkuaisvaahto hernemousseen varovaisesti, yksi nokare kerrallaan, ja sekoita kevyesti. Jaa valmis mousse annoslaseihin ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Halutessasi voit koristella annoslaseja mintunlehdillä ja valkosuklaaraasteella. Tarjoile tällaisenaan.
Valmistusaika
: 20 minuuttia + jäähdytys