Valmista herkullisia joulutorttuja lehtitaikinasta ja päärynähillokkeesta vain 45 minuutissa. Luo vaivattomasti upeita tähtitorttuja, jotka valloittavat makunystyräsi. Aloita leipominen heti!
1 paketti (1 kg) lehtitaikinalevyjä
1 paketti tähtitorttu omena-kanelimarmeladia
1 kananmuna voiteluun
PÄÄRYNÄHILLOKE:
1 dl glögiä tai omenamehua
1/2 dl sitruunamehua
1 kanelitanko
1 tl vaniljasokeria
3 kypsää päärynää
2 kypsää luumua tai nektariinia
2 dl hillosokeria
1. Kuumenna uuni 225°C:seen ja anna lehtitaikinan sulaa huoneenlämmössä.
2. Kaada glögi, sitruunamehu, kanelitanko ja vaniljasokeri keskikokoiseen kattilaan. Kiehauta seosta kevyesti noin viisi minuuttia, poista sitten kanelitanko.
3. Pese päärynät ja poista kivet luumuista. Leikkaa hedelmät paloiksi ja lisää hillosokerin kera kattilaan. Keittele vielä noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos tarvitsee, vähennä lämpöä, jotta päärynät säilyttävät rakenteensa. Anna hillokkeen jäähtyä ja tarkista maku.
4. Kun hilloke porisee, jaa lehtitaikinalevyt kahtia ja kierrä jokaisen neliön vastakkaisia kulmia puolikierroksen verran. Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä pinnalle ohut kerros omena-kanelimarmeladia.
5. Voitele taikinalevyt kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat lehteviä ja kypsiä. Anna jäähtyä. Kun piirakat ja päärynähilloke ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi, levitä jokaisen piirakan päälle runsas ruokalusikallinen hilloketta.
Nauti piirakat sellaisenaan.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: noin 16 torttuaHinta noin 0,80€ per torttu