Luo maukas kirsikkatorttu tämän yksinkertaisen ohjeen avulla. Herkuttele piirakkaa vaniljajäätelön kaverina. Katso ohje ja paista oma luomuksesi!
POHJA
125 g pehmeää, suolatonta voita
1 ½ dl tomusokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
TÄYTE
6 keltuaista
1 ¼ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ vaniljatanko
75 g suolaton voi
PÄÄLLE
400 g kirsikoita
tomusokeria
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele piirakkavuoka etukäteen.
2. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa ja nypi tasaiseksi seokseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri tiukasti muovikelmuun. Aseta taikina jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi. Kauli levännyt taikina piirakkavuoan kokoiseksi kerrokseksi. Siirrä taikina varoen kaulimen avulla voideltuun vuokaan. Tee haarukalla kevyitä reikiä taikinan pintaan ja painele reunat kunnolla vuokaan kiinni. Esipaista piirakkapohjaa uunissa suunnilleen 10 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Yhdistä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja lisää siemenet maidon sekaan. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada noin desilitra kuumaa maitoa keltuaisseokseen samalla sekoittaen. Sekoita keltuaisseos ohuena nauhana takaisin kattilassa olevan maidon joukkoon ja jatka sekoittamista. Anna seoksen kiehua muutaman minuutin, ja sitten nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi.
4. Kaada valmis täyte puhtaaseen astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä noin 10 minuuttia pakastimessa. Vatkaa jäähtynyt täyte sileäksi sähkövatkaimella ja levitä paistetun torttupohjan päälle.
5. Pyörittele kirsikat tomusokerissa. Anna niiden hetkisen levätä, kunnes ne alkavat hieman kostumaan, ja levitä ne sitten piirakan pinnalle. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika: 45 min + 1
h lepäämiseen