Pääsiäis-Baba

10
25 min

"Opi leipomaan perinteinen baba au rum -venäläispulla omassa keittiössäsi! Tämä mehevä hedelmäinen leivonnainen, joka on maustettu rommilla, on täydellinen juhlapöydän herkku. Testaa reseptiä ja hämmästytä vieraasi!"

"Baba au Rum - Väkevöitä Koti-illallinen Herkullisella Pääsiäispullalla"

Ainekset

BABA-TAIKINA

1 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 dl sokeria

1 tl suolaa

75 g voita

2 kanamunaa

4 dl vehnäjauhoja

SIIRAPPI

1 appelsiinin mehu & kuori raastettuna

2 dl vettä

3 dl sokeria

rommia kostuttamiseen

Valmistus

Pääsiäisbaba on venäläinen hedelmäinen juhlapulla, joka on tavallista pullaa rikkaampi voin, munien ja sokerin suhteen, ja se kostutetaan makealla rommiliemellä!

1. Kuumenna uuni 200C asteeseen ja voitele baba-muotit voilla etukäteen. Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Sekoita tuorehiiva, sokeri sekä suola joukkoon.

2. Vatkaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja peitä taikina liinalla, anna kohota noin 10 minuuttia.

3. Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Kun taikina on noussut, lisää siihen sulanut voi ja keltuaiset, ja sekoita huolella.

4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto sekä loput jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja anna kohota liinalla peitettynä 5 minuuttia. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.

5. Valmista siirappi: Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja raastettu kuori. Anna jäähtyä.

6. Kumoa paistetut babat muoteistaan ja kasta ne siirapissa. Lisää päälle ruokalusikallinen rommia ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Voit halutessasi tarjota tuoreet babat kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera!

Valmistusaika: 25 m
in + paistoaika