Valmista kevään maukas laventelipasha vaivattomasti kotikeittiössä. Paras pasha-ohje pääsiäispöytään, annos riittää 4-6 henkilölle. Kokeile ja ihastut varmasti!
2 tl kuivattua laventelia + 1 dl vettä
4 liivatelehteä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
2,5 dl kuohukermaa
1. Aloita liottamalla laventelia kiehuvassa vedessä suunnilleen viiden minuutin ajan. Sillä välin, pehmennä liivatteet kylmässä vedessä.
2. Kun liivatteet ovat pehmenneet, purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan laventeliliemeen. Jos toivot miedompaa laventelin makua, käytä pelkkä liotusneste ja poista liotetut laventelit ennen liivatteen lisäämistä.
3. Yhdistä maitorahka, sitruunamehu, sokerit ja mantelirouhe. Lisää laventeli-liivateliuosta maitorahkaseokseen vähitellen, sekoittaen jatkuvasti.
4. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti, jotta kermasta säilyy ilmavuus. Siirrä koko seos kelmulla vuorattuun pashamuottiin tai muuhun pääsiäisvuokaan hyytymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
5. Kumoa pasha annostarjottimelle ja tarjoile heti. Voit koristella sen esimerkiksi tuoreella laventelilla tai värikkäillä pääsiäiskoristeilla!
Valmistusaika:
45 min.