Valmista herkullinen pähkinä-suklaakakku vaivattomasti käyttäen liivatelehteä. Katso ohjeet ja ilahduta vieraasi makoisalla kokemuksella! Aloita leipomisprojekti heti!
POHJA
250 g suklaakeksejä
100 g voita
TÄYTE
4 kpl liivatelehteä + kuumaa vettä
3 kpl snickersiä
1 prk vaniljakastiketta
1 purkki tuorejuustoa
1 purkki vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria
KINUSKIKERROS
1 dl kinuskikastiketta
1 levy liivatetta + kuumaa vettä
PÄÄLLE
1 levy tummaa suklaata
suolapähkinöitä
Maista pähkinäistä suklaakakkua!
1. Aloita pohjasta. Murskaa suklaakeksit joko käsin tai tehosekoittimella ja yhdistä sulatettu voi niiden kanssa.
2. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla peitetyn keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Aseta jääkaappiin kovettumaan.
3. Valmista täyte. Pane viisi liivatelehteä kylmään veteen likoamaan, näitä tarvitaan sekä kakkuun että kinuskiin.
4. Pilko snickers-patukat pieniksi palasiksi veitsellä. Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi.
5. Sekoita eri kulhossa tuorejuusto ja rahka yhteen. Lisää tomusokeri siivilän läpi.
6. Sulata neljä liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan ja yhdistä ne tuorejuusto-rahkaseokseen jatkuvasti sekoittaen. Lisää vaniljavaahto ja murskatut snickersit. Lusikoi seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai mieluiten yön yli.
7. Tee kinuskikerros. Sulata yksi liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja sekoita se kylmän kinuskin joukkoon. Kaada kinuski kakun päälle ja palaa jääkaappiin.
Sulata tumma suklaa ja valuta se koristeluksi jähmettyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.
Valmistusaika: 45 min (
+jäähdytys)