Kokeile maukkaita pieniä mansikkaleivoksia! Valmista raikkaita pikkuleivoksia vesimelonista, vaniljavaahdosta ja tuoreilla mansikoilla. Herkuttele kesän makeana naposteltavana!
MINTTU-VESIMELONIT
1 pieni vesimeloni tuoretta minttua
1 dl sokeria + 1 dl vettä
VANILJAVAAHTO
2 dl kermaa
½ tl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 paketti valmista kakkupohjaa + maitoa kostutukseen
1 rasia tuoreita mansikoita
vaaleita chia-siemeniä
Kesän vilvoittava jälkiruoka!
1. Kuori vesimeloni ja leikkaa se pitkittäin noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käytä ympyrämuottia luodaksesi samankokoisia vesimelonikiekkoja - tarvitset niitä yhteensä 10 kappaletta.
2. Aseta kiekot suljettavaan pakastepussiin. Murskaa jäljelle jääneet vesimelonipalat tuoreen mintun kera ja lisää seokseen sokeri ja vesi. Anna sokerin liueta ja kaada tämä seos vesimelonikiekkojen päälle pussiin.
3. Sulje pussi, sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 10 minuuttia.
4. Valmista vaniljavaahto: vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi lisäämällä sitruunamehua. Sitruunan happamuus auttaa vaahtoa säilymään kuohkeana pidempään.
5. Mausta tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella. Laita vaniljavaahto pursotuspussiin ja anna maustua noin 5 minuuttia.
6. Leikkaa kakkupohjasta pyöreitä kiekkoja samalla muotilla kuin vesimeloni. Tarvitset 20 kakkukiekkoa, jotta voit tehdä 10 minikakkua. Kostuta kiekot kevyesti maidolla ja anna niiden imeytyä hetki. Viipaloi mansikat valmiiksi ja poista kannat.
7. Pursota vaniljavaahtoa kakkukiekkojen päälle. Valuta vesimelonista ylimääräinen neste pois ja aseta vesimelonikiekot kakkujen täytteeksi. Pursota vaahtoa vielä vesimelonin päälle, aseta toinen kakkukiekko kanneksi ja koristele minikakut lopulla vaahdolla, mansikkasiivuilla ja vaaleilla chia-siemenillä.
Nauti minikakkusi makeana herkkupalana!