Tutustu maukkaaseen mansikkasoseohjeeseen ja tee hurmaava mansikka-valkosuklaamousse täytekakku, johon lisää tuoreita mansikoita ja mustikoita. Kokeile sitä jo tänään!
1 kakkupohja
2 dl maitoa kostutukseen + punaista elintarvikeväriä
TÄYTE
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
250 g turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja sokeria
1 dl mansikkasosetta
KORISTEEKSI
2 dl kermavaahtoa + punaista elintarvikeväriä
tuoreita mansikoita ja mustikoita
1. Jaa sokerikakkupohja pitkittäin kahteen osaan, jolloin saat kaksi erillistä kerrosta. Leikkaa nämä ympyrät sopivan kokoisiksi kakkuvuokaan.
2. Kostuta kakkupohjat maidolla, johon voi halutessa lisätä pari tippaa punaista elintarvikeväriä. Vuoraa kakkuvuoka ennakkoon muovikelmulla.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti sekä vaniljasokeri. Sulata valkosuklaa hellästi kattilassa ja lisää se ohuena nauhana kermaseokseen, samalla sekoittaen.
4. Kuumenna mansikkasose kattilassa ja lisää sekaan liivatteet, joista ylimääräinen vesi on puristettu. Kaada mansikkasose hitaasti täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan ja aseta sitten päälle kevyesti toinen sokerikakkupohja. Toista tämä toisella puolikkaalla, niin että toinen kakkupohja jää näkyviin.
5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Vatkaa koristelua varten tarkoitettu kerma ja lisää siihen elintarvikeväriä. Laita kermavaahto pursotuspussiin.
6. Kun jogurttikakku on hyytynyt, viimeistele se kermavaahdolla ja koristele tuoreilla mansikoilla sekä mustikoilla.
Valmistusaika: 45 min
+ hyytymisaika