Mantelibiscotti

12
60 min

Valmista helposti maukkaat mantelibiscotit omassa keittiössäsi! Noudata ohjettamme ja voit nauttia kullanruskeista kekseistä, joissa on runsaasti karpaloita ja manteleita. Aloita leivonta heti!

Mantelibiscotti Resepti - Valmista Maukkaita Itsetehtyjä Biscotteja

Ainekset

1 dl voita

2 dl hunajaa

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

ripaus suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1/3 tl ruokasoodaa

2 dl kuivattuja karpaloita

2 dl hienonnettuja manteleita

Valmistus

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.

1. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää mukaan hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri, ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaneli, suola, leivinjauhe ja ruokasooda.

2. Siivilöi jauheseos voi-kananmunaseokseen samalla vatkaten. Lisää joukkoon karpalot ja pilkotut mantelit käännellen.

3. Jaa taikina kahteen yhtäsuureen osaan ja muotoile niistä pitkät pötkylät suoraan uunipellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut kultaisen sävyn.

4. Ota pelti pois uunista ja anna pötkylöiden vetäytyä viitisen minuuttia. Siirrä pötkylät leikkuulaudalle ja leikkaa noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista viipaleita vielä 20 minuuttia.

Biscotit ovat valmiit, kun ne ovat kullanrapeat. Nosta ne ritilälle jäähtymään ja tarjoile.

Valmistusaika: 60 minuuttia