Valmista erinomainen moussekakku tämän yksinkertaisen ohjeen avulla! Herkuttele keksimurupohjaisella jälkiruoalla, jossa on persikkamoussea ja kuohuviinikiillettä. Ryhdy leipomaan heti!
POHJA
200 g Digestive keksejä
75 g voita
PERSIKKAMOUSSE
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl persikkasosetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl Proseccoa
KUOHUVIINIKIILLE
2 dl Proseccoa
1 tölkki persikoita sokeriliemessä
2 dl hyytelösokeria
1. Aloita kakkupohjan valmistus jauhamalla keksit karkeaksi muruksi monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sulata voi ja yhdistä se keksimurujen kera.
2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Aseta seos kovettumaan jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
3. Valmista persikkamousse: laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viiden minuutin ajaksi.
4. Sillä välin, vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, persikkasose, sokerit ja prosecco. Seoksen tulee olla ilmavaa ja tasaista.
5. Kuumenna pieni määrä sitruunamehua mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivate ohuena nauhana persikkamoussen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen voimakkaasti ja kaada mousse irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Laita se jääkaappiin hyytymään yön yli.
6. Valmista kiille: mittaa kattilaan prosecco ja persikoiden sokeriliemi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri, sekoittaen koko ajan. Anna kiehua hetki ja siirrä jäähtymään.
7. Lohko säilötyt persikat ja asettele ne hyytyneen kakun päälle koristeeksi. Kaada varovasti persikoiden päälle huoneenlämpöinen kuohuviinikiille voimakkaasti sekoittaen lusikan avulla. Ole varovainen, ettei kakku sula!
8. Siirrä kakku vielä jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella mintunlehdellä.
Valmistusaika: 35 min + yön yli jääkaapissa
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: irtopohjavuoka