Valmista suussa sulavat mustikkapusut kätevästi omassa keittiössä. Täydellinen ohje pehmeiden ja makeiden leivonnaisten tekemiseen. Kokeile heti ja hemmottele itseäsi vastaleivotuilla herkuilla!
PULLATAIKINA
1 1/2 dl täysmaitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
60 g huoneenlämpöistä voita
1 purkki mustikkamarmeladia täytteeksi
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, mausteet ja suunnilleen puolet jauhoista. Kun taikina alkaa paksuuntua, ala vaivata sitä käsin.
3. Lisää vähitellen loput jauhot ja lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa, kunnes sen tilavuus on kaksinkertaistunut.
Kun taikina on kohonnut, nosta se jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja lisää tarvittaessa jauhoja.
4. Jaa taikina kymmeneen samankokoiseen osaan ja pyörittele ne palloiksi käsissäsi. Käytä vain vähän jauhoja, jotta pullat eivät ole liian tiiviitä.
Anna pallojen kohota noin 10 minuuttia.
5. Paina pallot litteiksi kämmenellä ja lisää noin ruokalusikallinen mustikkamarmeladia keskelle. Sulje taikina täytteen ympärille ja muotoile sileäksi. Aseta leivonnaiset uunipellille ja anna niiden kohota vielä 10 minuuttia.