Valmista ihastuttava nakukakku hyödyntämällä kuohujuomalla kostutettua kakkupohjaa. Testaa reseptiä ja saadaksesi koristeluideoita käytä esimerkiksi syötäviä kukkia. Ala loihtimaan näyttäviä täytekakkuja vaikka heti!
KAKKUPOHJA
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 dl maito
KOSTUTUS
Makea kuohuviini, esimerkiksi Pizzolato Organic Moscato Dolce
TÄYTE
2 tlk vispikermaa
2 rs vaniljatuorejuustoa
2 dl omenasosetta
KORISTEET
oman maun mukaan, esim. syötävät kukat ja tuoreet marjat.
Kuohuviinin sävyttämä nakukakku luo juhliin iloista ja vapaamuotoista tunnelmaa! Nakukakku, eli naked cake, on leivonnainen, jonka reunat jätetään näkyviin ja koristellaan halutulla tavalla. Syötävät kukat ovat viehättävä lisä koristeluun!
1. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita voisula ja maito yhteen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan ja kääntele varoen, kunnes seos on tasainen. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Voit käyttää myös valmista kakkupohjaa, jos niin päätät.
2. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka. Aseta kaksi taiteltua leivinpaperia vuoan sisään. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaa se neljään osaan.
5. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuustoa.
6. Laita alin kakkupohja tarjoiluvadille. Kostuta pohja makealla kuohuviinillä. Levitä päälle kerros omenasosetta ja vaniljavaahtoa. Toista sama kaikille kerroksille. Levitä kakun päälle reilu kerros vaniljavaahtoa. Jäähdytä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele kakkusi omalla tyylilläsi, kuten syötävillä kukilla!
Annosmäärä: 10Valmistusaika: 1 h 30 minNoin 0,80€ per annos