Testaa palsternakkakakkua erinomaisena vaihtoehtona porkkanalle. Valmista tämä maukas kakku alle tunnissa ja ilahduta ystäviäsi sen ainutlaatuisella maulla!
KAKKUPOHJA
225 g voita
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia, neilikkajauhetta ja inkiväärijauhetta
2-3 palsternakkaa
TÄYTE JA KUORRUTE
3 dl kermaa
3 dl mascarponea
1 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
1 dl maitokahvia kakun kostutukseen
Palsternakka voi olla erinomainen vaihtoehto porkkanalle kakkuresepteissä!
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyöreä kakkuvuoka voitelemalla ja leivittämällä se korppujauhoilla. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Kuori ja raasta palsternakka.
2. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja kuivat aineet varovasti yhdistellen. Viimeisenä kääntele palsternakkaraaste joukkoon nuolijan avulla.
3. Kaada taikina valmiiksi tehtyyn kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsynyt.
4. Kakkua paistaessasi, vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita mukaan muut täytteen ainekset. Maista ja lisää sokeria tai vaahterasiirappia halutun makeuden saavuttamiseksi.
5. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt maitokahvilla. Rakenna kakku kerroksittain mascarponekermalla. Jätä hieman täytettä koristelua varten ja viimeistele kakku sillä.
Valmistusaika: 45 min