Valmista herkullinen suklaakranssi portviinin ja rikkaan tumman suklaan liitolla. Erinomainen valinta juhlatilaisuuksiin. Testaa reseptiä heti!
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl portviiniä
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka valmiiksi.
2. Sulata tumma suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa, kunnes ne ovat täysin sulaneet ja yhdistyneet. Varo ettei seos pääse kiehumaan; poista se vesihauteesta heti, kun se on tasaista.
3. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi-suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen, jotta koostumus pysyy tasaisena.
4. Siivilöi vehnäjauhot vaahtoon ja kaada joukkoon portviini. Nostele hellästi ainekset yhteen, kunnes taikina on tasainen. Kaada valmis taikina voideltuun kuivakakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Testaa kakun kypsyys ohuella tikulla; jos kakku ei vielä ole kypsä, jatka paistamista noin 5 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat sen vuoasta, jotta suklaakranssi pysyy ehjänä. Tarjoile herkullinen Port-suklaakranssi kuohuviinin kanssa!
Valmistusaika: 45 min