Suklaakuorrutus

10
35 min

Maukkaan suklaakuorrutteen avulla saat täydellisen viimeistelyn täyteläiseen passionhedelmällä maustettuun suklaakakkuun. Tee tästä juhlakakusta helposti meidän ohjeellamme ja nauti makujen tasapainosta!

Suklaakuorrute - Pehmeän Intenssiivinen Passionhedelmä-Suklaakakku Ohje

Ainekset

KAKKUPOHJA

voita vuokien voiteluun

5 dl vehnäjauhoa

4 dl sokeria

1 dl sokeritonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 ½ tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 ½ tl espressojauhetta (pikakahvi)

2 ½ dl piimää

1 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

2 ½ dl kiehuvaa vettä

PASSIONHEDELMÄKUORRUTUS

250 g suolatonta pehmeää voita

300 g tomusokeria

200 g tuorejuustoa

4 passionhedelmää

2 tl sitruunanmehua

SUKLAAKUORRUTUS

100 g noin 60 % tummaa suklaata

1 1/3 dl kuohukermaa

KORISTELUUN

vadelmia tai mansikoita

passionhedelmää

syötäviä kukkia

Valmistus

Tässä suklaakakussa yhdistyvät täyteläinen kaakao ja pirteä passionhedelmä!

1. Lämmitä uuni etukäteen 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi pyöreää kakkuvuokaa (halkaisija noin 20 cm).

2. Lisää monitoimikoneen astiaan vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kahvijauhe. Sekoita piimä, öljy, kananmunat ja vaniljasokeri kuiviin aineksiin, käynnistä kone ja yhdistä tasaiseksi taikinaksi.

3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikinaa täydellä teholla noin minuutin ajan. Jaa massa tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunissa 30–35 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla.

4. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa noin 10 minuuttia, nosta ne vuoista ja anna jäähtyä täysin.

Passionhedelmä-kuorrutus:1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri vähitellen siivilän läpi samalla sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuusto, passionhedelmien hedelmäliha ja sitruunamehu ja sekoita hyvin.

2. Leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi pitkällä terävällä veitsellä. Jos kakkujen pinnat ovat epätasaisia, leikkaa ne tasaisiksi.

3. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja lisää noin 1 ½ dl kuorrutusta. Jatka kerrosten luomista, kunnes kaikki neljä kakkupohjaa ovat pinottuina ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Kakku saa hieman pilkottaa kuorrutuksen alta.

4. Siirrä kakku jääkaappiin pariksi tunniksi.

Suklaakuorrutus:1. Sulata kattilassa suklaa ja kerma miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken.

2. Kaada suklaakuorrutus kakun keskelle ja anna sen valua reunoille. Siirrä kakku takaisin kylmään. Koristele halutessasi marjoilla, passionhedelmillä ja kukilla!

Annosmäärä: 10 kakkupalaa