Kaneliherkku

8
20 min

Valmista kanelijäätelöä kätevästi omin käsin! Noudata ohjeitamme ja iloitse maistuvasta jälkiruoasta, joka tekee vaikutuksen. Testaa jo tänään!

Kanelijäätelö - Täydellinen Ohje Maukkaaseen Jälkiruokaan

Ainekset

500 g kypsiä kurpitsakuutioita

3 dl kuohukermaa

2 dl ranskankermaa

3 dl maitoa

2 pussia Chai-teetä

4 kananmunan valkuaista

1 dl tummaa sokeria

1 rkl kanelia

Valmistus

1. Muussaa kurpitsakuutiot sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kuohukerma ja ranskankerma, ja vatkaa kevyesti yhteen. Siirrä seos isoon kulhoon odottamaan.

2. Hauduta teepusseja maidossa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Poista teepussit ja yhdistä toisessa kulhossa sokeri, kaneli ja kananmunan valkuaiset. Kun maito on jäähtynyt huoneenlämpöön, kaada se ohuena nauhana muna-sokeriseokseen samalla ripeästi vatkaten. Kaada seos takaisin puhtaalle pannulle ja lämmitä varovaisesti, kunnes se sakenee. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Siivilöi jäähtynyt kananmuna-maitoseos kurpitsaseokseen huolellisesti sekoittaen. Siirrä seos pakastimeen noin 2 tunniksi, kunnes reunat alkavat kovettua. Vatkaa se kuohkeaksi ja anna pakastua yön yli.

4. Koristele annokset esimerkiksi kanelitangoilla ennen tarjoilua!

Valmistusaika: 20 min + yön yl
i pakastus