Ainekset

3 dl vettä

1 tl sokeria

1 tl kuivahiivaa

ripaus suolaa

2 tl pellavansiemenjauhoja

1 tl omenaviinietikka

5 dl vehnäjauhoja

2 tl oliiviöljyä

2 dl Nutellaa tai suklaasulaa täytteeksi

1 dl suklaanappeja tai rouhittua suklaata

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 150 asteeseen.

2. Aloita leipätaikinan valmistus: Kiehauta 1 dl vettä keskikokoisessa kattilassa ja sekoita sokeri siihen. Lisää kylmää vettä, jotta saat kädenlämpöisen sokeriliuoksen. Lisää kuivahiiva ja anna turvota noin 5 minuuttia, kunnes seos kuplii.

3. Lisää seokseen suola, pellavansiemenjauhe, omenaviinietikka ja 1 dl vehnäjauhoja. Vaivaa joukkoon 1 dl vehnäjauhoja kerrallaan, kunnes edelliset ovat hyvin sekoittuneet. Taikina tulee olla pehmeä ja sitkas, joten vaivaa huolella. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää 1/2 dl vettä. Lisää oliiviöljy ja jätä taikina kohoamaan liinan alle vähintään tunniksi.

4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, poista siitä ilmakuplat käsittelemällä sitä. Siirrä tiivis taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa muutama minuuttia. Jauhota lisää tarvittaessa ja taita reunoja sisään, kunnes taikina on käsiteltävissä. Voitele leipävuoka valmiiksi.

5. Jaa taikina kolmeen palaan ja kaulitse jokainen tasaiseksi levyksi jauhojen avulla. Levitä levyille Nutellaa ja ripottele päälle suklaanappeja.

6. Pinoa levyt päällekkäin ja taita kahtia siten, että saat kuusi suklaakerrosta. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia jättäen toisen päädyn ehjäksi. Kierrä osat toistensa ympäri ja nipistä päädyistä kiinni.

7. Siirrä kierretty taikina leipävuokaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Paista kohonnut kierreleipä uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja saanut kultaisen värin.

8. Ota leipä uunista ja anna sen levätä hetki ennen kumoamista vuoasta. Tarjoile suklainen kierreleipä huoneenlämpöisenä, mieluiten samana päivänä.

Valmistusaika: 20 min + 2 h kohotusaika + 30 min paisto