Opi kuinka kuoria ja karamellisoida ananas grillipannulla. Täydellinen resepti herkullisille ananasviipaleille mintun ja suolapähkinöiden kera. Kokeile heti ja nauti!
1 kokonainen tuore ananas
voita ja ruokosokeria paistamiseen
MINTTUMARINADI
1 dl ananas- tai omenamehua
1 tl hunajaa
1 dl sokeria
1 limen kuori ja mehu
½ punttia minttua
Ananasrenkaiden karamellisointiin tarvitaan korkea lämpötila, joten ne kannattaa grillata ensiksi. Lämmitä grilli valmiiksi samanaikaisesti kun valmistat ananakset. Aseta myös valurautainen grillipannu grilliin lämpeämään.
1. Kuumenna kattilassa ananas- tai omenamehu ja liuota sen sekaan sokeri sekä hunaja. Anna jäähtyä ennen kuin lisäät siihen raastetun limen kuoren. Purista sekaan myös limemehu ja lisää mintun lehdet.
2. Kun marinadi jäähtyy, valmistele ananas. Leikkaa ananaksesta päät pois ja poista kuori huolellisesti veitsellä niin, että noin ½ cm kerros irtoaa joka puolelta. Näin jää jäljelle pelkkä hedelmäliha. Varmista, ettei kuoreen jää puista osaa, ja käytä tähän reilusti aikaa.
3. Poista ananaksen puinen keskusta omenaporalla ja leikkaa hedelmäliha noin 1 cm paksuisiksi renkaiksi. Ellei sinulla ole omenaporaa, voit myös leikata ananaksen viipaleiksi ja poistaa puisen osan veitsellä. Marinoi renkaat vähintään 10 minuuttia.
4. Aseta marinadissa maustuneet ananasrenkaat esilämmitetylle grillipannulle. Ripottele niiden päälle ruokosokeria ja lisää nokareita voita. Karamellisoi ananakset kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä. Jos ananakset näyttävät tarttuvan pannuun, voit lisätä vähän voita.
Peitä karamellisoidut ananasrenkaat foliolla ja tarjoile hieman jäähtyneinä, koristeltuna tuoreella mintulla ja esimerkiksi suolapähkinöiden kera.
Valmistusaika
: 30 min