Valmista herkullinen suklaakakku, joka sisältää samettisen täytteen ja raikkaan appelsiinin makua. Hyödynnä kahvijauhetta ja kermatuotteita loihtiaksesi unelmiesi kakun! Tutustu reseptiin ja ryhdy leipomaan.
POHJA
225 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
KOSTUTUKSEEN
1 ½ dl maitokahvia
2 rkl kahvilikööriä
TÄYTE
3 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
KORISTELUUN
200 g suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl pekaanipähkinöitä
Appelsiini lisää raikkautta täyteläiseen kakkuun! Jos mielit tehdä neljäkerroksisen version, tuplaa alla oleva ohje.
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten huolellisesti joka välissä.
2. Sekoita kuivat ainekset yhteen: vehnäjauhot, leivinjauhe ja kahvijauhe. Siivilöi seos taikinaan ja yhdistä huolella.
3. Kaada taikina rasvattuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
4. Jäähdytä kakku ja halkaise se kahtia. Kostuta kerrokset maitokahvin ja liköörin yhdistelmällä.
5. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte kostutetun pohjan päälle, lisää marmeladi täytteen päälle. Aseta kakun yläosa takaisin ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään.
6. Lämmitä kerma ja rouhi suklaa. Lisää suklaa kuumaan kermaan ja sekoita sileäksi. Kuorruta kakku suklaaseoksella ja viimeistele pekaanipähkinöillä.
Valmistusaika:
noin 2 tuntia