Crème Brûlée

4
45 min

Opi tekemään maukas creme brulee omassa keittiössäsi. Noudata helppoa reseptiä ja nauti tästä perinteisestä jälkiruuasta. Kokeile heti ja ylläty positiivisesti!

Yksinkertainen Crème Brûlée - Upea Jälkiruokaresepti

Ainekset

CREME BRÛLÉE

2 dl kuohukermaa

1 1/2dl maitoa

1 kpl vaniljatanko

4 keltuaista

3/4 dl sokeria

1 rkl kanelia

PINNALLE

½ dl fariinisokeria

Valmistus

1. Kuumenna uuni 165 asteeseen.

2. Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja aseta se kattilaan kerma-maitoseoksen joukkoon. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, ota sitten pois liedeltä ja anna jäähtyä jääkaapissa.

3. Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne kulhoon. Lisää kaneli ja sokeri, ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Poista vaniljatanko kerma-maitoseoksesta ja yhdistä se keltuaisvaahtoon. Jaa tämä lämmin seos neljään 2 dl:n annosvuokaan ja peitä ne alumiinifoliolla.

5. Aseta peitetyt annosvuoat suureen uunivuokaan ja kaada uunivuokaan lämmintä vettä niin, että se yltää annosvuokien puoliväliin. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

6. Ota vuoat pois vesihauteesta ja anna niiden jäähtyä. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja paahda se nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa tai keittiöliekinheittimellä.

Valmistusaika
: 45 min