Valmista nämä jouluiset herkut vaivattomasti! Pipari-trifflet yhdistävät kermavaahtotäytteen, vaniljaisen rahkan ja glögin. Nauti maukas jälkiruoka ja tuo joulun tunnelma ruokapöytään. Testaa heti!
KERMATÄYTE
2 dl vispikermaa
3 rkl vaniljarahkaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl hyytelösokeria
1 rkl glögiä
200 g piparkakkuja
4 rkl luumusosetta tai -hilloa
1 rasia tuoreita vadelmia
tuoretta minttua koristeluun
1. Valmista kermatäyte: Vatkaa vispikerma ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljarahkan joukkoon piparkakkumauste, hyytelösokeri ja glögi.
2. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen varovasti käännellen ja tarkasta maku. Voit lisätä halutessasi hieman sitruunamehua tai vaniljaa. Jätä täyte hetkeksi lepäämään.
3. Kokoa jälkiruoka: Murskaa noin 2/3 pipareista reiluiksi paloiksi käsin. Aseta annosmaljojen pohjalle piparimuruja ja lisää päälle luumusosetta.
4. Lisää maljoihin muutamia vadelmia ja säästä loput koristeluun. Levitä päälle noin puolet kermatäytteestä, lisää loput piparimurut ja peitä lopulla täytteellä.
5. Anna jälkiruokien maustua jääkaapissa noin 3 tuntia, jotta maut ehtivät tasoittua.
6. Koristele annokset ennen tarjoilua kokonaisilla pipareilla, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä. Halutessasi voit ripotella päälle tomusokeria tuomaan lisämakeutta tai tarjoilla maljat yksinkertaisena.
Nauti näitä jouluisia triflejä herkullisena jälkiruokana.
Valmistusaika: 25
min + 3
h viilentämiseen