Leivo maukkaita kaakaokeksejä, jotka on viimeistelty tomusokerikuorrutuksella! Nämä kaakaojauheella tehdyt suklaatäytteiset keksit ovat ihanteellinen makean nälän tyydyttäjä. Testaa resepti tänään!
100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
+ tomusokeria tomuttamiseen
Nämä keksit saavat monilta kannatusta! Ne alkavat halkeilla paistamisen aikana, ja tomusokerihuntu saa ne muistuttamaan pieniä ruisleipiä.
1. Lämmitä uunisi 175 °C:seen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä voi ja ruokokidesokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten huolellisesti jokaisen jälkeen. Siivilöi taikinaan vehnäjauhot, mantelijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
2. Valmistele leveä astia tomusokerilla. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan ja muotoile palloiksi. Pyöritä pallot tomusokerissa ja aseta ne pakasterasiaan. Jos teet useita kerroksia, laita väliin leivinpaperia, jotta tomusokeri ei tartu liikaa. Pakasta pallot 30 minuuttia.
3. Kun pallot ovat pakastuneet, pyöräytä ne uudelleen tomusokerissa. Varmista, että pallot ovat kauttaaltaan tomusokerin peitossa kauniin ulkonäön saavuttamiseksi.
4. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja pinnat ovat repeilleet. Anna keksien viilentyä pellillä ennen tarjoilua ja nauti hieman pehmeinä.
Valmistusaika:
80 min