Kanelikreemi Torttu

10
30 min

"Valmista kanelikreemi joulutorttuihin vaivattomasti! Herkuttele voissa paahdetuilla omenalohkoilla ja mausteisella kanelikreemillä. Tutustu ohjeeseen ja luo makuelämyksiä."

"Kanelikreemi Ohje – Maukkaat Jouluherkut Omenan Kera"

Kanelikreemin Alkuperä ja Tarina

Kanelikreemi on herkullinen ja käyttökelpoinen lisuke, jonka juuret juontavat kauas historiaan. Tämä herkku sai alkunsa Euroopassa, missä se toimi mausteisena täytteenä monissa leivonnaisissa. Ceylonin saarelta peräisin oleva kaneli on kanelikreemin keskeisin mauste, vaikka itse kanelikreemi on saanut vaikutteita lukuisista kulttuuriperinteistä. Sen ainutlaatuinen maku, joka tuo mukanaan sekä lämpöä että makeutta, on pitänyt sen suosionsa vuosisatojen ajan.

Kanelikreemin Resepti

Kanelikreemin valmistus on yksinkertaista ja vaatii vain muutamia perusraaka-aineita: voita, sokeria, kanelia ja kermaa. Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri sekä kaneli. Lisää sitten kerma ja vatkaa, kunnes koostumus on kuohkea. Kanelikreemin pehmeä ja tasapainoinen rakenne kertoo, että se on valmis. Tämä kanelikreemi sopii erinomaisesti pullien tai kakun täytteeksi. Kokeile käyttää kanelikreemiä myös jälkiruokien mausteena, se tuo annoksiin lisää makua ja hienostuneisuutta.

Kanelikreemi Jälkiruokapöydän Herkkuna

Kanelikreemi täydentää monenlaisia jälkiruokia loistavasti. Sen makeus ja mausteisuus antavat upeaa makua esimerkiksi omenapiiraalle tai kanelipullille. Kanelikreemi on ihanteellinen lisä kuuman vohvelin kanssa, sillä se sulaa ja synnyttää upean makuelämyksen. Se sopii myös erinomaisesti vaniljajäätelön kanssa, luoden uudella tavalla sävyttyneen makuelämyksen. Kanelikreemi toimii lisäksi erinomaisena pohjana muille mausteisille kreemeille, joihin voi lisätä vaikkapa kardemummaa tai inkivääriä. Tällä tavoin kanelikreemi tuo vaihtelua ja uusia makuja jälkiruokiin.

Kanelikreemin Hyödyt Terveydelle

Kanelikreemi ei ole pelkästään herkku, vaan sillä on myös terveyteen liittyviä etuja. Kaneli, joka on kanelikreemin keskeinen ainesosa, tarjoaa antioksidanttisia hyötyjä. Se voi edistää verenkiertoa ja vähentää tulehdusta kehossa. Vaikka kanelikreemi sisältää runsaasti sokeria ja rasvaa, kohtuullisesti nautittuna se voi kuulua osaksi tasapainoista ruokavaliota. Kun kanelikreemiä käytetään harkiten osana monipuolista ravintoa, sen erityinen maku pääsee oikeuksiinsa, ja samoin sen hyödyt.

Ainekset

1 pkt (500g) torttutaikina

1 kananmuna

1 prk kanelikreemi

1 omena

nokare voita

2 rkl fariinisokeria

Valmistus

Joulutortut ovat herkullisia ja niitä voi varioida useilla eri täytteillä. Tässä ohjeessa käytämme kanelikreemiä sekä voissa paistettuja omenaviipaleita.

1. Sulata torttutaikina huoneenlämmössä. Laita taikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille ja muotoile ne haluamallasi tavalla.

2. Sivele tortut kananmunalla ja lisää keskelle kanelikreemiä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

3. Kun tortut ovat uunissa, leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Lisää pannulle voita ja fariinisokeria, ja paista omenat, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.

4. Ota tortut uunista ja asettele paistetut omenaviipaleet niiden päälle.

Annosmäärä: 10 torttuaValmistusaika: 30 minuuttia


Kanelikreemin Alkuperä ja Tarina

Kanelikreemi on herkullinen ja käyttökelpoinen lisuke, jonka juuret juontavat kauas historiaan. Tämä herkku sai alkunsa Euroopassa, missä se toimi mausteisena täytteenä monissa leivonnaisissa. Ceylonin saarelta peräisin oleva kaneli on kanelikreemin keskeisin mauste, vaikka itse kanelikreemi on saanut vaikutteita lukuisista kulttuuriperinteistä. Sen ainutlaatuinen maku, joka tuo mukanaan sekä lämpöä että makeutta, on pitänyt sen suosionsa vuosisatojen ajan.

Kanelikreemin Resepti

Kanelikreemin valmistus on yksinkertaista ja vaatii vain muutamia perusraaka-aineita: voita, sokeria, kanelia ja kermaa. Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri sekä kaneli. Lisää sitten kerma ja vatkaa, kunnes koostumus on kuohkea. Kanelikreemin pehmeä ja tasapainoinen rakenne kertoo, että se on valmis. Tämä kanelikreemi sopii erinomaisesti pullien tai kakun täytteeksi. Kokeile käyttää kanelikreemiä myös jälkiruokien mausteena, se tuo annoksiin lisää makua ja hienostuneisuutta.

Kanelikreemi Jälkiruokapöydän Herkkuna

Kanelikreemi täydentää monenlaisia jälkiruokia loistavasti. Sen makeus ja mausteisuus antavat upeaa makua esimerkiksi omenapiiraalle tai kanelipullille. Kanelikreemi on ihanteellinen lisä kuuman vohvelin kanssa, sillä se sulaa ja synnyttää upean makuelämyksen. Se sopii myös erinomaisesti vaniljajäätelön kanssa, luoden uudella tavalla sävyttyneen makuelämyksen. Kanelikreemi toimii lisäksi erinomaisena pohjana muille mausteisille kreemeille, joihin voi lisätä vaikkapa kardemummaa tai inkivääriä. Tällä tavoin kanelikreemi tuo vaihtelua ja uusia makuja jälkiruokiin.

Kanelikreemin Hyödyt Terveydelle

Kanelikreemi ei ole pelkästään herkku, vaan sillä on myös terveyteen liittyviä etuja. Kaneli, joka on kanelikreemin keskeinen ainesosa, tarjoaa antioksidanttisia hyötyjä. Se voi edistää verenkiertoa ja vähentää tulehdusta kehossa. Vaikka kanelikreemi sisältää runsaasti sokeria ja rasvaa, kohtuullisesti nautittuna se voi kuulua osaksi tasapainoista ruokavaliota. Kun kanelikreemiä käytetään harkiten osana monipuolista ravintoa, sen erityinen maku pääsee oikeuksiinsa, ja samoin sen hyödyt.

Lisää reseptejä

Katso resepti >