Valmista maukas luumukakku fariinisokerilla, joka muuttuu vielä herkullisemmaksi ajan myötä. Tämä mehevä ja yksinkertainen jouluinen herkku on täydellinen valinta juhlapöytään. Testaa reseptiä jo tänään!
200 g rusinoita, luumuja tai muita kuivahedelmiä
50 g Dr. Oetker sokeroituja appelsiininkuoria
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin kuori
1 pieni omena
2 tl Brandyä tai jälkiruokaviiniä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia ja inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelilastuja
1 kananmunaa
1. Valitse sopivan kokoinen metallikulho luumukakulle ja siihen sopiva kattila höyrytystä varten. Voitele vuoka tarkasti.
2. Mittaa kuivatut hedelmät, sokeroidut appelsiininkuoret, sitruunankuori ja -mehu, appelsiininkuori sekä raastettu omena toiseen astiaan. Kaada joukkoon brandy tai viini ja anna hedelmien imeä neste vähintään 2 tuntia, tai mieluiten yön yli.
3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, mausteet, voi, fariinisokeri, korppujauhot ja mantelilastut. Kun hedelmät ovat imeneet kosteuden, lisää ne kuiviin aineksiin.
4. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla. Perinteisesti taikinaan piilotetaan muutama kolikko, joiden löytäjät voivat tehdä toivomuksen. Lisäät halutessasi muutaman desinfioidun kolikon. Sekoita ja painele seos tiukasti metallikulhoon.
5. Peitä kakkumassa tuorekelmulla ja kääri kulho folioon. Höyrytä kakkua vesihauteessa noin 3 tuntia kypsäksi. Voit tarkistaa kypsyyden ja pienentää lämpöä lopussa, jotta kakku ei pala.
6. Valmis kakku on tiivis ja kostea. Testaa kypsyyttä lusikalla painamalla. Sen tumma väri osoittaa kypsyyden. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.
7. Voit valmistaa kakun jopa viikkoa ennen joulua ja säilyttää sen viileässä. Kakku paranee säilytyksen aikana. Kun lämmität kakkua tarjoilua varten, tee se muutaman minuutin ajan jälkilämmöllä tai 100°C uunissa, ja kumoa tarjoiluastiaan.
Valmistusaika: 10 min + 2 h turvotus + 3
h kypsennys