Macarons Ohjeet

24
15 min

Valmista suussa sulavia macaronseja kotikeittiössäsi tämän yksinkertaisen ohjeen avulla! Noudata vaiheittaisia ohjeita, ja luo herkullisia sekä värikkäitä macarons-leivonnaisia juhlatilaisuuksiin. Ryhdy leipomaan heti!

Yksinkertainen Macaron Resepti - Iloiset Macaronit Juhlatilaisuuksiin

Ainekset

100 g mantelijauhetta

3 dl tomusokeria

2 kananmunanvalkuaista

1 rkl erikoishienoa sokeria

jauhemaista elintarvikevärejä

SUKLAATÄYTE

100 g taloussuklaata

1/2 dl kuohukermaa

Valmistus

Värikkäät Macarons-leivokset ovat erinomainen valinta erilaisiin juhliin!

1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista yhteen, kunnes seos on tasaista.

2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia yleiskoneella tai sähkövatkaimella hetken ajan, kunnes ne alkavat kuplia. Lisää hienosokeri ja jatka vatkausta, kunnes valkuaisvaahto muuttuu jämäkäksi. Lisää sitten loppu tomusokeri vähitellen, kunnes vaahto on kiiltävää ja samettista.

3. Sekoita manteli-tomusokeriseos varoen valkuaisvaahtoon. Taikina on valmis, kun sen pintaan vedetty ura sulkeutuu noin 10 sekunnissa. Jos ura jää näkyviin, sekoita taikinaa hieman lisää (lisää sekoitus tekee taikinasta löysempää). Toista tätä testiä, kunnes taikina saa oikean koostumuksen!

4. Tässä vaiheessa lisää taikinaan jauhemainen elintarvikeväri haluamallasi värillä.

5. Pursota taikinasta leivinpaperille noin parin sentin kokoisia nokareita käyttäen pursotinpussia tai muotoile ne kahdella lusikalla. Anna pohjien levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

6. Paista uunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pohjat varovasti lastalla!

7. Täytteen valmistus: Sulata suklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen kiehahtaa varovasti pari minuuttia ja anna sen sitten jäähtyä hetki. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa vastakkain.

Annoksia: noin 24 Macarons-leivonnaista