Valmista ihastuttava sateenkaarikakku sunnuntain ruokapöytään! Sopii loistavasti brunssille tai perheen juhliin. Muunna kakku helposti gluteenittomaksi. Tutustu reseptiin ja hämmästytä läheisesi!
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
6 kananmunaa
50 g suolatonta voita
8 dl maitoa
erivärisiä elintarvikevärejä
voita paistamiseen
1 ½ paketti vaniljatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rasia tuoreita vadelmia
Sunnuntain sateenkaarikakku valmistuu värikkäistä letuista! Tämä on upea idea vaikkapa brunssille tai lasten ilostuttamiseen.
1. Siivilöi jauhot, sokeri ja suola kulhoon monitoimikoneessa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa ne hyvin sekaan.
2. Lämmitä maito kattilassa kevyesti höyryäväksi ja lisää voi sulamaan joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Kaada lämmin maito lettutaikinaan samalla matalalla teholla sekoittaen.
3. Anna taikinan levätä noin tunnin verran. Seoksen tulisi olla nyt sileää, kuohkeaa ja helppoa kaataa. Jaa taikina niin moneen osaan kuin sinulla on elintarvikevärejä. Värjää taikinat toiveidesi mukaisesti ja anna seistä vielä noin 5 minuuttia.
4. Vatkaa sillä aikaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.
5. Paista letut yksi väri kerrallaan molemmin puolin isolla pannulla keskilämmöllä voita käyttäen. Letut ovat valmiita käännettäväksi, kun ne ovat hieman muuttaneet väriä ja niihin on ilmestynyt pieniä kuplia.
6. Aseta paistetut letut leivinpaperilla vuoratulle kakkulautaselle, anna jäähtyä ja voitele ne tuorejuustotäytteellä. Jatka lettujen kypsentämistä ja täyttämistä, kunnes taikina on käytetty loppuun.
7. Sateenkaarikakku on hieno vaihtoehtoinen täytekakkuidea esimerkiksi perhejuhliin. Voit tehdä kakusta myös gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhojen sijasta. Tarjoile kakku vadelmien ja kermavaahdon kera.
Valmistusaika: 30 min + 1h t
ekeytymiseen