Opi tekemään herkullinen mustikkatäytekakku, jossa käytetään perunajauhoa kakkupohjassa. Tutustu suussa sulavaan viikunaohjeeseen ja selvitä, kuinka kauan kakkupohja pysyy tuoreena jääkaapissa. Aloita leipominen heti!
KAKKUTAIKINA
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
1,5 dl maitoa
+ 1 tl vaniljasokeria kostutukseen
MUSTIKKATÄYTE
250 g mustikkapilttiä
1 rkl sitruunamehua
8 g agar agaria tai 3 liivatelehteä
1 purkki viikunahilloa
1 dl vaniljatuorejuustoa
3 dl kuohukermaa + 1 dl vaniljatuorejuustoa
1 rasia pensasmustikoita
tuoreita viikunoita
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja valmistu irtopohjavuokaa varten vuoraamalla se leivinpaperilla. Voitele vuoka huolellisesti ja ripottele päälle korppujauhoja.
2. Tee kakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Anna pohjan jäähtyä ennen käsittelyä.
4. Valmista mustikkatäyte. Mittaa valmiiksi agar tai liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa piltti ja sitruunamehu, lisää joukkoon agar tai liuota liivatteet seokseen ja anna jäähtyä hieman.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan. Aseta ensimmäinen kerros irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Kostuta pohja maito-sokeriseoksella ja levitä 3/4 mustikkatäytteestä päälle. Peitä seuraavalla kakkupohjakerroksella, kostuta ja sivele viikunahillolla ja vaniljatuorejuustolla. Lisää viimeinen kostutettu kakkupohja päälle.
Laita kakku jääkaappiin asettumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
6. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää sitten vaniljatuorejuusto.