Kokeile maukasta piña coladaa, jossa kookoksen ja ananaksen maku sulautuu vihreään juustokakkuun. Tämä hedelmäinen juustokakku on erinomainen valinta jokaiseen juhlaan. Tee se helposti omassa keittiössäsi!
POHJA
300 g digestive -keksejä
150 g voita
TÄYTE
1 prk sitruunalla maustettu tuorejuusto
250 ml kookoskermaa
1 prk ananasmurskaa mehuineen
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
tippa vihreää väriainetta
KIILLE
2 dl ananasmehu
3 liivatelehteä
tippa vihreää väriainetta
KORISTELUUN
lime ja ananas
Ananas ja kookos luovat täydellisen makuyhdistelmän! Voit käyttää väriaineita ulkonäön korostamiseen, mutta ne voi myös jättää pois, jos niin haluat.
1. Laita 6 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään.
2. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Yhdistä voi keksimurujen kanssa ja painele seos irtopohjavuokaan pohjaksi.
3. Valmista täyte. Sekoita kookoskerma, sitruunalla maustettu tuorejuusto ja ananasmurska mehuineen kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa kaikki sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit lisätä hieman vihreää väriaineitta halutessasi.
4. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja poista se liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookos-ananastäytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
6. Tee seuraavaksi vihreä kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa ja poista se liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos ananasmehuun ja sekoita vihreää elintarvikeväriä saadaksesi kirkkaan sävyn.
7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
8. Viimeistele valmis kakku koristelemalla esimerkiksi limen viipaleilla ja ananaksen lehdillä.
Annosmäärä: 10