Kokeile suussasulavaa Crêpes Suzette -reseptiä ja opettele loihtimaan oranssit letut liekeissä vaikuttavasti. Ihanteellinen valinta 45-minuuttiseen herkkuhetkeen 4-6 ruokailijalle!
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
3 kpl kananmunia
1 rkl sokeria
1 1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
voita paistamiseen
TÄYTE
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinimehua
LIEKITTÄMISEEN
1/2 dl Cointreau-likööriä
Crêpes Suzette eli liekitetyt appelsiiniohukaiset. Liekittäminen antaa annokselle mahtavaa näyttävyyttä!
1. Sekoita jauhot ja vesi, kunnes seos on tasaista. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää taikinaan keltuaiset, sokeri, maito ja voi.
2. Vatkaa valkuaiset, kunnes muodostuu vaahtoa, ja sekoita ne varovasti taikinaan nostellen. Vältä vispaamista ja kääntele ainekset joukkoon käsin.
3. Kuumenna paistinpannu. Sulata pannulla voita ja paista todella ohuita lettuja.
4. Pehmennä voi ja sekoita siihen sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle letulle ja taita ne neljään osaan. Lisää loppu appelsiinivoi pannulle tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata alhaisella lämmöllä. Kuumenna taitellut letut appelsiinivoissa, kunnes ne ovat lämpimiä.
5. Kaada päälle likööri ja lämmitä hetki. Sytytä likööri palamaan ja ravistele pannua tai vuokaa, jotta likööri levittyy tasaisesti. Jatka ravistelua, jotta liekit pysyvät mahdollisimman pitkään ja alkoholi haihtuu. Jos liekitys tuntuu liian vaikealta, voit myös lämmittää likööriä pannulla 5 minuuttia alkoholipitoisuuden haihduttamiseksi ennen lettujen lisäämistä.
Valmistusa
ika: 45 min