Crêpes Liekitys

6
45 min

Kokeile suussasulavaa Crêpes Suzette -reseptiä ja opettele loihtimaan oranssit letut liekeissä vaikuttavasti. Ihanteellinen valinta 45-minuuttiseen herkkuhetkeen 4-6 ruokailijalle!

Crêpes Suzette Resepti - Leikatut Appelsiiniohukaiset

Crepes Suzetten Historia

Yksi ranskalaisista klassisista jälkiruoista, Crepes Suzette, vie meidät 1800-luvulle. Tarina kertoo, että tämä herkku syntyi sattumalta, kun kokki valmisti jälkiruokaa Walesin prinssille. Kun kastike yllättäen liekitettiin, sen maku muuttui ainutlaatuiseksi, ja prinssi ehdotti nimeksi 'Suzette' erään läsnäolijan kunniaksi. Nykyisin tämä jälkiruoka on ihastuttanut ihmisiä ympäri maailman ja edustaa ranskalaisen keittiön tyylikkyyttä parhaimmillaan.

Crepes Suzetten Valmistaminen

Crepes Suzetten valmistus on todellinen taitolaji, joka edellyttää tarkkuutta ja huippulaadukkaita raaka-aineita. Ohukaiset valmistetaan perinteisesti ohuina, ja ne upotetaan herkulliseen kastikkeeseen. Kastikkeeseen käytetään voita, sokeria, appelsiinimehua ja Grand Marnier -likööriä, ja se liekitetään varovaisesti, jotta saavutetaan jälkiruoan ainutlaatuinen maku ja tuoksu. Ohjeen hallitseminen on olennaista, jotta liekitys onnistuu ja makuvivahteet pääsevät oikeuksiinsa.

Crepes Suzetten Esillepano

Crepes Suzette tarjoaa visuaalisen elämyksen, joka korostaa tämän jälkiruoan hienoutta. Yleensä se tarjoillaan kuumana suoraan pannulta, jossa liekitys on tehty. Annoksen voi koristella appelsiininkuorella tai tuoreilla hedelmillä, jotka lisäävät makua ja väriä. Tämä ohukaisresepti on loistava aterian päätös, ja se tarjoaa unohtumattoman makuelämyksen niin juhlissa kuin pienemmissä illallisissa. Liekitys tekee jälkiruoasta näyttävän ja lumoavan.

Viinivalinnat Crepes Suzetten Kanssa

Crepes Suzette on voimakas ja aromaattinen jälkiruoka, joka kaipaa huolella valittua viiniä täydentämään sen makua. Makeat valkoviinit, kuten Sauternes tai Tokaji, ovat loistavia vaihtoehtoja, sillä niiden makeus ja happamuus tasapainottavat suzetten makeutta ja parantavat sen hedelmäisiä vivahteita. Samppanja tai raikas kuohuviini tuovat jälkiruokaan eloisuutta. Oikealla viinivalinnalla saat Suzettelle vieläkin mieleenpainuvamman makuelämyksen.

Ainekset

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl vettä

3 kpl kananmunia

1 rkl sokeria

1 1/2 dl maitoa

50 g sulatettua voita

voita paistamiseen

TÄYTE

75 g voita

1 dl tomusokeria

2 tl appelsiininkuoriraastetta

2 rkl appelsiinimehua

LIEKITTÄMISEEN

1/2 dl Cointreau-likööriä

Valmistus

Crêpes Suzette eli liekitetyt appelsiiniohukaiset. Liekittäminen antaa annokselle mahtavaa näyttävyyttä!

1. Sekoita jauhot ja vesi, kunnes seos on tasaista. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää taikinaan keltuaiset, sokeri, maito ja voi.

2. Vatkaa valkuaiset, kunnes muodostuu vaahtoa, ja sekoita ne varovasti taikinaan nostellen. Vältä vispaamista ja kääntele ainekset joukkoon käsin.

3. Kuumenna paistinpannu. Sulata pannulla voita ja paista todella ohuita lettuja.

4. Pehmennä voi ja sekoita siihen sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle letulle ja taita ne neljään osaan. Lisää loppu appelsiinivoi pannulle tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata alhaisella lämmöllä. Kuumenna taitellut letut appelsiinivoissa, kunnes ne ovat lämpimiä.

5. Kaada päälle likööri ja lämmitä hetki. Sytytä likööri palamaan ja ravistele pannua tai vuokaa, jotta likööri levittyy tasaisesti. Jatka ravistelua, jotta liekit pysyvät mahdollisimman pitkään ja alkoholi haihtuu. Jos liekitys tuntuu liian vaikealta, voit myös lämmittää likööriä pannulla 5 minuuttia alkoholipitoisuuden haihduttamiseksi ennen lettujen lisäämistä.

Valmistusa
ika: 45 min

Crepes Suzetten Historia

Yksi ranskalaisista klassisista jälkiruoista, Crepes Suzette, vie meidät 1800-luvulle. Tarina kertoo, että tämä herkku syntyi sattumalta, kun kokki valmisti jälkiruokaa Walesin prinssille. Kun kastike yllättäen liekitettiin, sen maku muuttui ainutlaatuiseksi, ja prinssi ehdotti nimeksi 'Suzette' erään läsnäolijan kunniaksi. Nykyisin tämä jälkiruoka on ihastuttanut ihmisiä ympäri maailman ja edustaa ranskalaisen keittiön tyylikkyyttä parhaimmillaan.

Crepes Suzetten Valmistaminen

Crepes Suzetten valmistus on todellinen taitolaji, joka edellyttää tarkkuutta ja huippulaadukkaita raaka-aineita. Ohukaiset valmistetaan perinteisesti ohuina, ja ne upotetaan herkulliseen kastikkeeseen. Kastikkeeseen käytetään voita, sokeria, appelsiinimehua ja Grand Marnier -likööriä, ja se liekitetään varovaisesti, jotta saavutetaan jälkiruoan ainutlaatuinen maku ja tuoksu. Ohjeen hallitseminen on olennaista, jotta liekitys onnistuu ja makuvivahteet pääsevät oikeuksiinsa.

Crepes Suzetten Esillepano

Crepes Suzette tarjoaa visuaalisen elämyksen, joka korostaa tämän jälkiruoan hienoutta. Yleensä se tarjoillaan kuumana suoraan pannulta, jossa liekitys on tehty. Annoksen voi koristella appelsiininkuorella tai tuoreilla hedelmillä, jotka lisäävät makua ja väriä. Tämä ohukaisresepti on loistava aterian päätös, ja se tarjoaa unohtumattoman makuelämyksen niin juhlissa kuin pienemmissä illallisissa. Liekitys tekee jälkiruoasta näyttävän ja lumoavan.

Viinivalinnat Crepes Suzetten Kanssa

Crepes Suzette on voimakas ja aromaattinen jälkiruoka, joka kaipaa huolella valittua viiniä täydentämään sen makua. Makeat valkoviinit, kuten Sauternes tai Tokaji, ovat loistavia vaihtoehtoja, sillä niiden makeus ja happamuus tasapainottavat suzetten makeutta ja parantavat sen hedelmäisiä vivahteita. Samppanja tai raikas kuohuviini tuovat jälkiruokaan eloisuutta. Oikealla viinivalinnalla saat Suzettelle vieläkin mieleenpainuvamman makuelämyksen.