Valmista herkullisia mansikka-raparperitartaletteja ja tarjoile ne kuplivan viinin kanssa. Uskomaton yhdistelmä makeutta ja raikkautta! Tutustu ohjeeseen ja nauti mansikkaviinin kanssa.
POHJA
130 g vehnäjauhoja
40 g tomusokeria
60 g sokeria suolaa
100 g voita
1 keltuainen
TÄYTE
3 dl mansikoita
2 raparperin vartta
2 rkl vettä
4 rkl hyytelösokeria
mintunlehtiä koristeluun
Mansikka-raparperitartaletit ovat sekä kauniita että maukkaita! Tarjoa ne kuohuviinin kanssa.
1. Aloita tekemällä pohja. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa ja sekoita ne hyvin. Lisää voi ja nypi seos tasaiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja yhdistä huolellisesti taikinaan. Kääri se kelmuun ja aseta jääkaappiin lepäämään 15-20 minuutiksi.
2. Ota taikina pois jääkaapista ja kauli se ohueksi levyksi kevyesti jauhotetulle pinnalle. Leikkaa taikinasta sopivia ympyröitä tartalettivuokia varten ja painele taikina vuokien pohjalle. Laita vuoat jääkaappiin, kunnes uuni on kuumennut 175C asteeseen. Paista taikinapohjia noin 10 minuuttia, kunnes ne alkavat saada kevyesti väriä.
3. Valmista täyte pesemällä, kuivaamalla ja pilkkomalla raparperit. Keitä raparperi ja mansikat kattilassa alhaisella lämmöllä, lisää vettä tarpeen mukaan. Kun mansikat ja raparperi pehmenevät, lisää hyytelösokeri. Sekoita täytettä silloin tällöin ja maista; lisäile sokeria maun mukaan.
4. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöön ja kaada se esipaistettujen pohjien päälle. Jäähdytä tartaletit jääkaapissa, jotta täyte kiinteytyy kunnolla.
5. Koristele leivokset mintunlehdillä ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 1-2 tuntia