Opi tekemään herkullisia marenkeja ja luomaan viehättävät lumiukkokoristeet muffineihin. Yksinkertainen ohje, jolla hurmaat! Aloita heti tänään!
12 valmista sitruuna- tai suklaamuffinia
MARENKIPOHJAT
2 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
LUMIUKKOKORISTEET
12 valkoista vaahtokarkkia
1 cm pala porkkanaa
20 g taloussuklaasulaa
pyöreitä nonparelleja napeiksi
1. Laita uuni kuumenemaan 120C asteeseen ja laita uunipelti valmiiksi leivinpaperin päälle.
2. Tee marenkikoristeet: vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtailla ja kuivilla välineillä. Varmista, että vatkaimesi ovat täysin kuivia ja valkuaisiin ei ole päässyt keltuaista, sillä se voi heikentää marengin tekstuuria.
3. Sekoita sokeria valkuaisvaahdon sekaan pienissä erissä, jatka vatkaamista, kunnes vaahto muuttuu kiiltäväksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun siihen muodostuu teräviä huippuja nostettaessa vatkaimella.
4. Kaavi marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille ainakin kaksitoista pyöreää lumiukon vartaloa. Valmiit ja kuivatut marengit säilyvät huoneenlämmössä jopa viikkoja, joten voit tehdä ne etukäteen tulevaa käyttöä varten.
5. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat kokonaan kuivuneet.
6. Sillä välin valmista lumiukkojen muut koristeet: leikkaa porkkanasta pieniä palasia neniksi. Sulata suklaa mikrossa ja kaada se leivinpaperista tehtyyn suppiloon. Koristele vaahtokarkit suklaalla ja porkkanapaloilla luodaksesi lumiukoille ilmeikkäät kasvot. Anna kuivua rauhassa.
7. Kun marengit ovat kuivuneet, pursota lumiukoille käsivarret ja kiinnitä suklaasulalla vaahtokarkit ja napit marengeille. Voit valmistaa lumiukot etukäteen ja koota ne kuppikakkujen päälle juuri ennen tarjoilua laittamalla lopun suklaasulan muffinssien päälle ja painamalla lumiukkomarengit niiden päälle.
8. Nauti kuppikakuista sellaisenaan – halutessasi voit käyttää ylimääräisiä lumiukkoja koristamaan pöytää!
Valmistus
aika: 25 min