Mäntykinuski

4
45 min

Valmista herkullinen leipävanukas mäntykinuskin kanssa! Tämä erityinen herkku sopii täydellisesti vaniljajäätelön pariksi. Kokeile ohjetta ja löydä uusi suosikkisi!

Leipävanukas - Maukasta Jälkiruokaa Mäntyperän Kierroksella

Ainekset

MÄNTYKINUSKI

1 (á 200g) purkki kondensoitua maitoa

100 g männynkerkkiä

suolaa

LEIPÄVANUKAS

2 kanamunaa

2 dl maitoa

25 g fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

1 rkl vaniljauute

1 rkl kanelia

1 rkl kardemumma

½ pakettia viipaloitua paahtoleipää

100 g pehmeää voita

200 g lakkahilloa

Valmistus

Kokeile männynkärkkää ruoanlaitossa ja ihastu makuihin!

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja rasvaa uunivuoka kevyesti.

2. Kuumenna kondensoitu maito kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita noin 20 minuuttia, kunnes seos muodostaa paksun kinuskin. Ripottele sekaan suolaa sekä männynkerkkiä. Anna kinuskin vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

3. Sillä välin, kun kinuski vetäytyy, vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää maito, sokeri ja kerma, ja mausta seos vaniljauutteella, kanelilla ja kardemummalla. Tarkista maun tasapaino.

4. Voitele leivän palat molemmilta puolilta ja leikkaa noin 3cm x 3cm kokoisiksi kuutioiksi. Liota leipäkuutiot muna-maitoseoksessa hetkeksi ja aseta ne uunivuokaan kerroksittain, aloittaen leivästä ja lisäten hilloa. Kaada loppu munamaito leipäkerrosten päälle ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Herkuttele leipävanukkaalla lämpimänä mäntykinuskin ja esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistarvikkeet: uuni- tai kakkuvuoka