Nektariinikeikaus

4
45 min

Kokeile perinteistä ranskalaista keikauskakkua nektariineilla! Tämä helppo resepti tarjoaa makua ja hienostuneisuutta. Valmista vain 45 minuutissa ja nauti maukkaana jälkiruokana.

Nektariini Resepti - Yksinkertainen ja Maukas Tarte Tatin

Ainekset

TÄYTE

75 g voita

2 dl fariinisokeria

2 dl tomusokeria

6 nektariinia

TAIKINA

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

125 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

½ dl saksanpähkinärouhetta

Valmistus

Tarte Tatin, eli keikauskakku, on tunnettu ranskalaisen keittiön herkku. Tässä piiraassa valmistus tapahtuu käänteisessä järjestyksessä ja lopulta käännetään tarjoiluastialle.

Kuumenna uuni 180 °C asteeseen.

1. Valmista taikina. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe. Lisää pehmeään voihin aluksi sokeri, sitten munat, ja lopuksi jauhot, sekoittaen käsin aina ainesosan lisäyksen jälkeen.

Anna taikinan levätä pakastimessa noin viisi minuuttia ja kauli se sitten piirakkavuoan kokoiseksi levyksi.

2. Täytä vuoka. Asettele täytteet vuoan pohjalle päinvastaisessa järjestyksessä. Levitä voi vuoan pohjalle tasaisesti ja ripottele päälle fariinisokeri ja tomusokeri. Leikkaa nektariinit puolikkaiksi tai siivuiksi ja asettele ne kauniisti voin ja sokerin päälle. Peitä nektariinit taikinalla ja painele se tiukasti kiinni nektariineihin. Ripottele päälle pähkinärouhe ja tasoita vielä kämmenillä. Tee pintaan muutama höyryaukko haarukalla.

3. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kultainen.

4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kumoa piirakka tarjoilualustalle ja tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.