Nauti makoisasta persimonpiirakasta, joka yhdistää persimonien luonnollisen makeuden pehmeään taikinaan. Valmista helposti käyttämällä valmista mantelimassaa. Erinomainen vaihtoehto kahvitilaisuuksiin tai jälkiruoaksi. Aloita leivonta jo tänään!
PIIRAKKATAIKINA
200 g mantelimassaa
100 g juoksevaa margariinia
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 kypsää persimonia
1 rkl fariinisokeria
ripaus kanelia
Loppuvuoden aikana persimonin makeus on huipussaan, joten käytä sitä herkullisessa persimonpiirakassa!
1. Kuumenna uuni 170C asteeseen ja voitele piirakkavuoka etukäteen.
2. Valmista taikina piirakkaa varten. Raasta kylmän mantelimassan karkeaksi raasteeksi. Sekoita muru kulhoon, lisää juokseva margariini ja vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on yhtenäinen. Taikinan ei tule olla liian jauhoinen, jotta piirakka ei kovetu. Kaada valmis taikina voideltuun piirakkavuokaan ja tasoita se nuolijalla, sillä taikinan tulee olla pehmeää.
3. Lohko pestyt persimonit kuorineen ja poista valkoinen keskiosa. Ripottele lohkojen päälle fariinisokeria ja kanelia. Asettele persimonit piirakkapohjaan ympyrän muotoon. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla ja anna jäähtyä. Tarjoile piirakka viileänä, esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Valmistusaika
: 25 min
Annosmäärä: 4
Persimon Piirakka: Mehukas Sesongin Herkku
Persimonpiirakka on upea leivonnainen, joka yhdistää persimonin makeuden ja piirakan täyteläisyyden. Tämä kaunis piirakka tuo esiin sesongin parhaat maut ja on täydellinen kahvipöydän ilo. Helppo valmistaa, mutta maultaan lumoava – persimonpiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan.
Käytä laadukkaita raaka-aineita makuelämyksen takaamiseksiPersimonpiirakka vaatii laadukkaat raaka-aineet, jotta sen maku ja rakenne ovat oikeat. Valitse kypsiä ja makeita persimoneja, jotka ovat helppo viipaloida. Pohjaksi sopii murotaikina tai lehtevä voitaikina, jotka luovat piirakalle rapean kuoren. Lisää täytteeseen sitruunaa tai appelsiinia tuomaan raikkautta makeuden rinnalle.
Persimonpiirakan muunneltavuusPersimonpiirakkaa voi helposti muokata oman maun mukaan. Lisää täytteeseen tuorejuustoa tai mascarponea, jos haluat täyteläisemmän lopputuloksen. Pähkinät, kuten mantelilastut tai saksanpähkinät, lisäävät makua ja tekstuuria. Koristele tuoreilla marjoilla tai suklaarouheella, jos haluat juhlavamman version.
TarjoiluehdotuksetPersimonpiirakka toimii erinomaisesti monessa tilanteessa. Se sopii loistavasti kahvipöydän makeaksi tai brunssille, jossa sen ulkonäkö ja maku houkuttelevat maistamaan. Jälkiruokana piirakka on erinomainen esimerkiksi vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Tarjoile lämpimänä tai viileänä, jotta maut korostuvat.
Nauti persimonpiirakasta kotonaPersimonpiirakka on täydellinen valinta, kun haluat tarjota herkullista kauden leivonnaista perheellesi tai ystävillesi. Valmistus on helppoa, ja lopputulos täynnä makua. Kokeile tätä piirakkaa, kun kaipaat uutta ja raikasta leivonnaista – persimonpiirakan maku hurmaa varmasti jokaisen!