Valmista makoisa suklainen jouluhalko hyödyntämällä Arla piparkakkurahkaa. Testaa tätä piparkakkurahkaa sisältävää reseptiä ja lisää juhlaan makuelämystä. Perehdy ohjeisiin ja leivo herkku omalle juhlapöydällesi!
POHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 dl Arla kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Arla Ihana piparkakkurahkaa
1 rkl sokeria
GANACHE -KUORRUTE
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa leivontasuklaata
KORISTELUUN
kaakaojauhetta
tomusokeria
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri yhteen, kunnes saat vaalean ja kuohkean vaahdon. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne vähitellen munavaahtoon samalla vatkaten. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille, tasoittele se ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja varovasti puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää piparkakkurahka joukkoon ja vatkaa, kunnes seos on kiinteää. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja rullaa tiukaksi rullaksi. Kääri rulla tiukasti leivinpaperin sisään ja laita jääkaappiin tekeytymään.
4. Tee kuorrutus. Laita pilkottu suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada se kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes saat täysin sileän seoksen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi kuorrutus rullan pintaan ja levitä tasaisesti. Anna kuorrutuksen jähmettyä noin 10 minuuttia ja tee lusikalla puunkuorikuvio pinnalle.
5. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi tomusokerilla ja kaakaojauheella tai erilaisilla suklaakoristeilla.