Kokeile valmistaa herkullinen marjapiirakka käyttäen ruistaikinaa pohjana ja nosta makukokemuksesi täysin uudelle tasolle. Tutustu reseptiin ja loihti upea kuningatarpiirakka! Tutustu lisätietoihin!
500 g kuningasmarjasekoitusta
1 dl tomusokeria + 1 rkl perunajauhoja
RUKIINEN PIIRAKKAPOHJA
2 kananmunaa
2 dl taloussokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
Marjapiirakka – Makoisa Klassikko
1. Kuumenna uuni etukäteen 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti tai piirakkavuoka leivinpaperilla.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri, kunnes seos on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää joukkoon kermaviili. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne varovasti taikinaan. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina valmistetulle uunipellille.
3. Pyörittele marjat tomusokerin ja perunajauhon seoksessa, ja ripottele ne tasaisesti piirakkapohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja kauniin värinen.
4. Tarjoile marjapiirakka hieman lämpimänä, yhdessä vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10 – 12 palaa
Rukiinen Piirakkapohja – Täyteläinen ja Ravintoarvoltaan Rikas Valinta
Rukiinen piirakkapohja tarjoaa piirakoille syvyyttä makuun ja rustiikkisen rakenteen. Tämä pohja sopii yhtä hyvin makeisiin kuin suolaisiin piirakoihin, ja sisältää runsaasti kuitua ja ravinteita.
Laadukkaat Raaka-aineet:Ruisjauhot antavat tumman sävyn ja syvän maun. Voit myös käyttää täysjyväjauhoja rakenteen tukemiseksi. Voita käytetään usein lisäämään makua, mutta voit keventää reseptiä korvaamalla osan rasvasta kasviöljyllä.
Valmistusvinkkejä:Yhdistä jauhot ja rasva nopeasti, jotta taikina säilyy mureana. Vältä liiallista vaivaamista, jottei pohja muutu kovaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen kaulimista. Esipaista pohja ennen täytteen lisäämistä.
Käyttötavat:Rukiinen pohja soveltuu hyvin suolaisiin piirakoihin kuten kinkku- tai kasvispiirakoihin, ja makeisiin piirakoihin kuten marja- tai omenapiirakoihin, tarjoten niille makua ja vastakohtia.
Muunnelmia:Voit lisätä taikinaan yrttejä, kuten rosmariinia, tai makeisiin piirakoihin kanelia tai kardemummaa. Mantelijauho tuo makeutta ja rapeutta.
Koe Rukiinen Piirakkapohja:Rukiinen piirakkapohja yhdistää makua ja hyvinvointia, ja on erinomainen vaihtoehto, kun kaipaat vaihtelua tavanomaiseen pohjaan. Tämä herkullinen pohja viehättää varmasti ruokailijoita!