Tee maukas miniomenapiirakka vaivattomasti! Noudata ohjeita ja nauti tuoreista omenapiirakoista alle 60 minuutissa. Kokeile jo tänään!
4 makeaa omenaa
1 l omenamehua
vanilja- ja kanelitanko
1 dl sokeria
PIIRAKKATÄYTE
80 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
rouhittuja saksanpähkinöitä
2 rkl hunajaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Aloita valmistelu käsittelemällä omenat. Säilytä kuoret, mutta poraa siemenkodat pois omenaporalla. Laajenna poran tekemää aukkoa, jotta täyte mahtuu paremmin. Keitä sitten omenoita omenamehussa mausteiden ja sokerin kera noin 10 minuuttia, jotta omenat pehmenevät ja niiden aromit korostuvat. Anna omenoiden kuivua sivussa ja jäähtyä ainakin 10 minuuttia.
3. Tee seuraavaksi piirakkatäyte. Yhdistä voi ja sokeri vatkaamalla. Lisää kananmuna ja vatkaa, kunnes seos on täysin sileä. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita huolellisesti. Laita taikina pursotuspussiin.
4. Aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että täyttöaukko on ylöspäin. Voit tarvittaessa leikata omenoiden pohjaa tasaisemmaksi veitsellä, jotta ne pysyvät pystyssä. Täytä omenoiden aukot piirakkatäytteellä ja paista niitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
5. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Ripottele saksanpähkinärouhetta ja hieman hunajaa piirakoiden pinnalle. Jatka paistamista, kunnes pähkinät ovat saaneet kauniin sävyn ja taikina on kypsää.
Pikota valmiiden herkkujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Nauti esimerkiksi nougat-jäätelön tai kaneli-sokerin kera.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 4 annosta