Valmista makoisa veriappelsiinikakku käyttäen vaniljaesanssia. Tämä yksinkertainen resepti valloittaa maullaan vieraasi. Kokeile ja nauti yhdessä appelsiinisorbetin kanssa!
KAKKUPOHJA
120 g huoneenlämpöistä voita
120 g muscovadosokeria
2 isoa kananmunaa
120 g mantelijauhoja
70 g polentaa
2 veriappelsiinia + kuori
1 tl vaniljaesanssia
1 tl sitruunamehua
1 tl psylliumia
(Psylliumin avulla saadaan luontaisesti gluteenittomien jauhojen leipoutuvuutta ja sitkopitoisuutta parannettua.)
SIIRAPPI
1 teesihdillinen kardemummaa
250 ml appelsiinimehua
125 g sokeria
1. Esilämmitä uuni 160 asteeseen.
2. Laita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele paperi kevyesti ja ripottele päälle vähän sokeria. Anna vuoan odottaa.
3.
Kakkupohjan valmistaminen:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen, kunnes ne muodostavat vaalean vaahdon.
Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen.
Toisessa kulhossa, yhdistä mantelijauhot, polenta, raastettu veriappelsiinin kuori, vaniljaesanssi, sitruunamehu ja psyllium. Sekoita nämä kuiva-aineet varovasti vaahtoon.
4. Viipaloi veriappelsiinit ja asettele ne vuoan pohjalle. Kaada taikina tasaisesti viipaleiden päälle ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen sen irrottamista vuoasta, sillä se on helposti murenevaa. Tee kakun pintaan monia pieniä reikiä ohuella tikulla.