Valmista herkullinen appelsiinijuustokakku piparkakkupohjan päälle. Tämä yksinkertainen resepti tuo yhteen appelsiinin ja piparkakun täydellä maulla. Kokeile ja rakastu makuun!
POHJA
200g piparkakkuja
100g voita
TÄYTE
1 prk tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 prk appelsiinirahka
2 rkl piparkakkumauste
1 1/2 dl sokeria
7 liivatelehteä
KIILLE
2 dl appelsiinimehu
1 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
KORISTELUUN
appelsiinia
piparia
kanelitankoja
Tässä juustokakussa yhdistyy raikas appelsiini ja ihastuttava piparkakku! Vinkki: voit käyttää myös piparkakkurahkaa.
1. Aloita pohjasta murskaamalla piparkakut hienoksi ja sekoittamalla ne sulatetun voin kanssa. Painele tämä seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperia ja reunat on voideltu tai vuorattu reunakalvolla, näin kakku irtoaa helposti vuoasta.
2. Tee täyte vatkaamalla kerma kevyesti ja lisää siihen appelsiinirahka sekä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon piparkakkumauste sekä sokeri.
3. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sulata liivatteet tähän. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen.
4. Levitä täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.
5. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa vähintään 3 tuntia, valmista kiille. Tee kiille appelsiinimehusta, tomusokerista ja liivatteista. Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri kulhossa. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sulata liivatteet siihen, sitten kaada ohuena nauhana mehun joukkoon.
6. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä rauhassa ennen tarjoilua, mieluiten yön yli.
7. Viimeistele kakku koristelemalla appelsiiniviipaleilla, pipareilla ja kanelitangoilla.
Tarjoile tämä herkullinen kakku kuohuviinin kera!
Annosmäärä: 10-12 hlö