Appelsiinijuustokakku

12
180 min

Valmista herkullinen appelsiinijuustokakku piparkakkupohjan päälle. Tämä yksinkertainen resepti tuo yhteen appelsiinin ja piparkakun täydellä maulla. Kokeile ja rakastu makuun!

Raikas Appelsiininen Juustokakku Piparkakkupohjalla - Helposti Valmistuva Joulun Herkku

Appelsiinijuustokakun Tarina

Appelsiinijuustokakku on herkullinen jälkiruoka, jossa appelsiinin pirteät maut sulautuvat pehmeän juustokakun joukkoon luoden täydellisen makuelämyksen. Kakkujen juuret juontavat kaukaisesta menneisyydestä, ja appelsiinijuustokakku on saanut tunnustusta eri puolilla maailmaa. Juustokakkujen historia alkaa antiikin Kreikasta, mutta appelsiinin lisääminen antaa tälle jälkiruoalle erityisen ja makuhermoja hivelevän lisän. Siksi appelsiinijuustokakku on erityisesti suosittu kevään ja kesän juhlissa, kun pöytään halutaan kevyttä ja raikasta tarjottavaa.

Appelsiinijuustokakun Tarpeelliset Ainekset

Tämän herkullisen appelsiinijuustokakun valmistukseen tarvitaan vain yksinkertaisia aineksia; avainkomponentit ovat tuorejuusto, sokeri, keksipohja ja tietenkin mehukkaat appelsiinit. Laadukkaiden appelsiinien valinta varmistaa makujen parhauden. Voit halutessasi lisätä vaniljaa, joka täydentää kakun makua ja makeutta. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotta appelsiinijuustokakku olisi maultaan erinomainen.

Vinkkejä Valmistukseen

Appelsiinijuustokakun valmistus on helppoa, kunhan pidät mielessä muutamia asioita. Ensin on tärkeää, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä, kun aloitat, sillä se takaa tasaisen sekoituksen ja torjuu juustokakun halkeilun uunissa. Vesihauteen käyttäminen paistamisen aikana auttaa kakkua säilyttämään kosteutensa. Appelsiinitäytteen osalta varmista, että käytät tuoretta mehua ja hyvin pestyjä kuoria, jolloin kakku pysyy raikkaana.

Tarjoiluvinkit

Appelsiinijuustokakku täydentää erilaisia tapahtumia. Voit tarjota sen sellaisenaan tai koristella tuoreiden marjojen ja sitrushedelmäviipaleiden kanssa. Lisäksi jäätelöpallo tai kermavaahto lisää annoksen makuelämystä. Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi, kokeile lisätä appelsiinilikööriä täytteeseen, joka antaa kakulle viehättävän lisän. Tämä jälkiruoka tuo raikkaalla maullaan iloa jokaiselle ruokailijalle aterian lopuksi.

Ainekset

POHJA

200g piparkakkuja

100g voita

TÄYTE

1 prk tuorejuustoa

2 dl kermaa

1 prk appelsiinirahka

2 rkl piparkakkumauste

1 1/2 dl sokeria

7 liivatelehteä

KIILLE

2 dl appelsiinimehu

1 rkl tomusokeria

3 liivatelehteä

KORISTELUUN

appelsiinia

piparia

kanelitankoja

Valmistus

Tässä juustokakussa yhdistyy raikas appelsiini ja ihastuttava piparkakku! Vinkki: voit käyttää myös piparkakkurahkaa.

1. Aloita pohjasta murskaamalla piparkakut hienoksi ja sekoittamalla ne sulatetun voin kanssa. Painele tämä seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperia ja reunat on voideltu tai vuorattu reunakalvolla, näin kakku irtoaa helposti vuoasta.

2. Tee täyte vatkaamalla kerma kevyesti ja lisää siihen appelsiinirahka sekä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon piparkakkumauste sekä sokeri.

3. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sulata liivatteet tähän. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen.

4. Levitä täyte piparkakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

5. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa vähintään 3 tuntia, valmista kiille. Tee kiille appelsiinimehusta, tomusokerista ja liivatteista. Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri kulhossa. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sulata liivatteet siihen, sitten kaada ohuena nauhana mehun joukkoon.

6. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä rauhassa ennen tarjoilua, mieluiten yön yli.

7. Viimeistele kakku koristelemalla appelsiiniviipaleilla, pipareilla ja kanelitangoilla.

Tarjoile tämä herkullinen kakku kuohuviinin kera!

Annosmäärä: 10-12 hlö


Appelsiinijuustokakun Tarina

Appelsiinijuustokakku on herkullinen jälkiruoka, jossa appelsiinin pirteät maut sulautuvat pehmeän juustokakun joukkoon luoden täydellisen makuelämyksen. Kakkujen juuret juontavat kaukaisesta menneisyydestä, ja appelsiinijuustokakku on saanut tunnustusta eri puolilla maailmaa. Juustokakkujen historia alkaa antiikin Kreikasta, mutta appelsiinin lisääminen antaa tälle jälkiruoalle erityisen ja makuhermoja hivelevän lisän. Siksi appelsiinijuustokakku on erityisesti suosittu kevään ja kesän juhlissa, kun pöytään halutaan kevyttä ja raikasta tarjottavaa.

Appelsiinijuustokakun Tarpeelliset Ainekset

Tämän herkullisen appelsiinijuustokakun valmistukseen tarvitaan vain yksinkertaisia aineksia; avainkomponentit ovat tuorejuusto, sokeri, keksipohja ja tietenkin mehukkaat appelsiinit. Laadukkaiden appelsiinien valinta varmistaa makujen parhauden. Voit halutessasi lisätä vaniljaa, joka täydentää kakun makua ja makeutta. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotta appelsiinijuustokakku olisi maultaan erinomainen.

Vinkkejä Valmistukseen

Appelsiinijuustokakun valmistus on helppoa, kunhan pidät mielessä muutamia asioita. Ensin on tärkeää, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä, kun aloitat, sillä se takaa tasaisen sekoituksen ja torjuu juustokakun halkeilun uunissa. Vesihauteen käyttäminen paistamisen aikana auttaa kakkua säilyttämään kosteutensa. Appelsiinitäytteen osalta varmista, että käytät tuoretta mehua ja hyvin pestyjä kuoria, jolloin kakku pysyy raikkaana.

Tarjoiluvinkit

Appelsiinijuustokakku täydentää erilaisia tapahtumia. Voit tarjota sen sellaisenaan tai koristella tuoreiden marjojen ja sitrushedelmäviipaleiden kanssa. Lisäksi jäätelöpallo tai kermavaahto lisää annoksen makuelämystä. Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi, kokeile lisätä appelsiinilikööriä täytteeseen, joka antaa kakulle viehättävän lisän. Tämä jälkiruoka tuo raikkaalla maullaan iloa jokaiselle ruokailijalle aterian lopuksi.