Browniekakku Oreo

14
60 min

Valmista tämä herkullinen Oreo-browniekakku keksimuruilla ja valkosuklaalla. Yksinkertainen resepti, joka valmistuu tunnissa. Tutustu ohjeisiin ja leivo oma makoisa leivonnainen jo tänään!

Oreo Browniekakku - Maukkaan Reseptin Keksimurulisäys

Tutustu Keksimurun Monikäyttöisyyteen

Keksimuru on monikäyttöinen ainesosa, joka on saavuttanut suosiota keittiöissä ympäri maapalloa. Se muodostuu yleensä erilaisten keksien tai leivonnaisten palasista, ja sen käyttömahdollisuudet ovat huomattavan laajat. Keksimuru voi parantaa monia ruokia tarjoamalla lisää makua ja rakennetta. Erityisesti se on suosittu jälkiruokien ja makeisten parissa, mutta se voi yhtä hyvin lisätä yllätyksellistä kontrastia suolaisiin ruokiin. Keksimurun monikäyttöisyys tekee siitä oivallisen vaihtoehdon sekä kotikokeille että ravintola-alan ammattilaisille.

Keksimurun Sovellukset Ruoanlaitossa

Keksimuru tunnetaan lähes rajattomista sovellusmahdollisuuksistaan kokkauksessa. Makeissa nautinnollisissa herkuissa keksimuru toimii erinomaisena pohjana esimerkiksi browniekakulle, tarjoillen rapean ja sokerisen yhdistelmän pehmeälle täytteelle. Keksimuru voi myös toimia oreo-suklaakakun tai muiden makeiden herkkujen kuorrutteena, lisäten makua ja rakennetta. Suolaisissa ruoissa keksimuru voi olla osa leivitystä, tuoden annokseen uudenlaisen koostumuksen ja mielenkiintoisen makuyhdistelmän. Salaateissa tai keitoissa keksimuru voi olla viimeistelevä elementti, tuoden lisää makua ja rakennetta.

Keksimuru ja Sen Vaikutus Hyvinvointiin

Vaikka keksimuru ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen terveellisistä vaihtoehdoista puhuttaessa, sen terveysvaikutukset voivat vaihdella valmistustavan ja käytettyjen aineiden perusteella. Täysjyväviljasta valmistettu keksimuru voi sisältää kuitua, joka on tärkeää ruoansulatukselle. Jos keksimuruun on lisätty pähkinöitä tai siemeniä, se voi tarjota myös hyödyllisiä rasvoja ja proteiineja. On kuitenkin hyvä muistaa, että keksimuru saattaa olla runsas sokerin ja rasvan osalta, joten sen käyttöä tulisi tasapainottaa muiden terveellisten aineksien kanssa.

Keksimurun Valmistaminen Omassa Keittiössä

Kotitekoinen keksimuru on helppo ja nopea valmistaa. Tarvitset vain valitsemiasi keksejä, joita voit murskata käsin tai tehosekoittimella haluttuun karkeuteen. Voit lisätä keksimuruun sokeria tai mausteita, kuten kanelia, maun tehostamiseksi. Säilytä keksimuru ilmatiiviissä astiassa, jotta se säilyy rapeana pitkään. Kotitekoisen keksimurun hyötynä on maku- ja ainesosakontrolli, jolloin voit luoda juuri omaan makuusi sopivia yhdistelmiä. Keksimuru on hieno lisä monenlaisiin ruokalajeihin, ja sen valmistus antaa mahdollisuuden kokeilla uusia reseptejä, kuten brownie kakkuja tai oreo kakku reseptejä.

Ainekset

BROWNIEPOHJA

300 g tummaa suklaata

200 g leivontamargariinia

2 dl sokeria

4 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

5 murskattua Oreo–keksiä

TUOREJUUSTOKERROS

100g valkosuklaata

200g tuorejuustoa

2 kananmunaa

2 rkl maizenaa

5 murskattua Oreo -keksiä

2 dl kuohukermaa

50 g sulatettua tummaa suklaata

Oreo -keksejä koristeluun

Valmistus

1. Kuumenna uuni valmiiksi 180 asteeseen. Valmistele irtopohjavuoka peittämällä se leivinpaperilla ja voitele se huolellisesti.

2. Valmista browniepohja. Sulata suklaa ja margariini kuumuuden
kestävässä kulhossa, sekoitellen aina 30 sekunnin välein. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Yhdistä sulanut suklaaseos voimakkaasti seokseen. Lisää vehnäjauhot ja Oreo-keksimurut varovaisesti taikinaan.

Levitä taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

3. Valmista tuorejuustokerros. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita sulanut suklaa ja tuorejuusto yhteen.

Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi, kunnes vatkaat joukkoon kananmunat, maissitärkkelys sekä Oreo-keksimurut.

4. Valuta tuorejuustoseos puolikypsän browniepohjan päälle ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia tai kunnes tuorejuustokerros on kiinteytynyt. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, ennen kuin poistat sen irtopohjavuoasta.

Tutustu Keksimurun Monikäyttöisyyteen

Keksimuru on monikäyttöinen ainesosa, joka on saavuttanut suosiota keittiöissä ympäri maapalloa. Se muodostuu yleensä erilaisten keksien tai leivonnaisten palasista, ja sen käyttömahdollisuudet ovat huomattavan laajat. Keksimuru voi parantaa monia ruokia tarjoamalla lisää makua ja rakennetta. Erityisesti se on suosittu jälkiruokien ja makeisten parissa, mutta se voi yhtä hyvin lisätä yllätyksellistä kontrastia suolaisiin ruokiin. Keksimurun monikäyttöisyys tekee siitä oivallisen vaihtoehdon sekä kotikokeille että ravintola-alan ammattilaisille.

Keksimurun Sovellukset Ruoanlaitossa

Keksimuru tunnetaan lähes rajattomista sovellusmahdollisuuksistaan kokkauksessa. Makeissa nautinnollisissa herkuissa keksimuru toimii erinomaisena pohjana esimerkiksi browniekakulle, tarjoillen rapean ja sokerisen yhdistelmän pehmeälle täytteelle. Keksimuru voi myös toimia oreo-suklaakakun tai muiden makeiden herkkujen kuorrutteena, lisäten makua ja rakennetta. Suolaisissa ruoissa keksimuru voi olla osa leivitystä, tuoden annokseen uudenlaisen koostumuksen ja mielenkiintoisen makuyhdistelmän. Salaateissa tai keitoissa keksimuru voi olla viimeistelevä elementti, tuoden lisää makua ja rakennetta.

Keksimuru ja Sen Vaikutus Hyvinvointiin

Vaikka keksimuru ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen terveellisistä vaihtoehdoista puhuttaessa, sen terveysvaikutukset voivat vaihdella valmistustavan ja käytettyjen aineiden perusteella. Täysjyväviljasta valmistettu keksimuru voi sisältää kuitua, joka on tärkeää ruoansulatukselle. Jos keksimuruun on lisätty pähkinöitä tai siemeniä, se voi tarjota myös hyödyllisiä rasvoja ja proteiineja. On kuitenkin hyvä muistaa, että keksimuru saattaa olla runsas sokerin ja rasvan osalta, joten sen käyttöä tulisi tasapainottaa muiden terveellisten aineksien kanssa.

Keksimurun Valmistaminen Omassa Keittiössä

Kotitekoinen keksimuru on helppo ja nopea valmistaa. Tarvitset vain valitsemiasi keksejä, joita voit murskata käsin tai tehosekoittimella haluttuun karkeuteen. Voit lisätä keksimuruun sokeria tai mausteita, kuten kanelia, maun tehostamiseksi. Säilytä keksimuru ilmatiiviissä astiassa, jotta se säilyy rapeana pitkään. Kotitekoisen keksimurun hyötynä on maku- ja ainesosakontrolli, jolloin voit luoda juuri omaan makuusi sopivia yhdistelmiä. Keksimuru on hieno lisä monenlaisiin ruokalajeihin, ja sen valmistus antaa mahdollisuuden kokeilla uusia reseptejä, kuten brownie kakkuja tai oreo kakku reseptejä.

Lisää reseptejä

Katso resepti >