Luo maukas vaniljarahkainen omenapiirakka, jossa on tyrni- ja omenatäyte. Tämä herkku sopii loistavasti vaniljajäätelön kanssa nautittavaksi. Testaa ohjetta jo tänään!
RUKIINEN PIIRAKKATAIKINA
150 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria tai ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
1 dl tyrnimarjoja
1 dl sokeria
3 punaista omenaa
1 purkki vaniljarahkaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Tee rukiinen piirakkapohja. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna samalla kun sekoitat. Sekoita eri kulhossa kuivat ainekset yhteen ja yhdistä ne voivaahtoon huolellisesti. Painele taikina tasaisesti 24 cm piirakkavuokaan.
3. Valmista tyrni-omenatäyte. Kierittele tyrnimarjat sokerissa. Kuori omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Yhdistä vaniljarahka, kananmuna ja vaniljasokeri. Levitä sokeroidut tyrnimarjat ja omenat tasaisesti piirakkapohjalle, ja kaada vaniljarahkaseos päälle.
4. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta saa kauniin värin ja pohja on kypsynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosten määrä: 8